no

Anne Hathaway vagy Lily Collins szebb a jelmeztervezők buliján?

A február 24-én tartandó 85. Oscar gála előtt pár nappal, február 19-én tartottak a celebek egy kisebb vörösszőnyeges felvonulást: a Jelmeztervezők Céhének éves díjátadóján (becsületes nevén: 15th Annual Costume Designers Guild Awards ) ugyan nem sok A kategóriás hollywoodi híresség jelent meg, de aki tiszteletét tette, az adott a jó megjelenésre. Villantás, különlegesebb botrány és előre kiadott dress code nélkül egész lapos egy ilyen gála, mindenkin rendes estélyi, esetleg designer koktálruha feszül, de találtunk szép megoldásokat, nézze meg a folytatásban!

Ki volt a legszebb?

A megjelentek közül szerintünk Anne Hathaway volt az egyik legjobban öltözött, a másik kedvencünk Lily Collins. A borzasztóan lesoványodott Hathaway egy térd fölött végződő, aranylemezekből álló ruhában jelent meg, mely jól illett rövid, fekete hajához. A díszes, csillogó ruhához már nem is volt szükség ékszerekre és cipő gyanánt is megtette egy aranyszín szandál.

Kinek volt szebb ruhája?

Az aranyruha egyébként kitűnt a tömegből, de mégse volt olyan elegáns, hogy az Oscar gálán ne tudná majd felülmúlni a mostani megjelenését Hathaway: az igazán komoly ruhát ugyanis biztos, hogy vasárnapra tartogatja a színésznő, aki a Nyomorultakkal esélyes a legjobb női mellékszereplő díjára. A ruha és a táska egyébként Gucci, a fülbevaló Julieri, a karkötők Dana Rebecca munkái.

Lily Collins, Phil Collins 23 éves lánya 2012-ben Hófehérkeként szerepelt Julia Roberts mellett a Tükröm, tükröm című amerikai fantasyban, onnan lehet ismerős. Ruhájával ő is kitűnt a jól nevelt, de kicsit fantáziátlan tömegből: a fekete-fehér estélyi hátán hatalmas fehér masni. Kicsit olyan az egész, mintha Collins karácsonyi – vagy Valentin napi – ajándéknak csomagolta volna be magát, de az ötlet és a kivitelezés is szuper. A ruha Paule Ka Black Carpet 2013 nevű kollekciójából való.

Kik ők és mit díjaznak?

A rendezvény egyébként a kreatív jelmeztervezőket hivatott ünnepelni, nem a celebeket: idén a Jelmeztervezők Céhének éves gáláján a Skyfall, az Anna Karenina és a Tükröm, tükröm jelmezeit díjazták. Az Oscarral szemben itt nem az amerikai filmakadémia, hanem a 60 éves, 800 taggal rendelkező Céh dönt a jelmezek minőségéről, három különböző filmes kategóriában.

Jacqueline Durran jelmezes kosztümös film kategóriában az Anna Karenináért kapott díjat, az elhunyt Eiko Ishioka fantasy kategóriában a Tükröm Tükrömért nyert fődíjat, Jany Temime pedig a kortárs kategóriában a Skyfall jelmezeiért kapott elismerést. Temime tavaly a Harry Potter jelmezeiért kapott a Céhtől díjat, Ishioka 1992-ben Oscart kapott a Dracula jelmezeiért, Durran mostani, anna kareninás ruhái pedig még Oscart is kaphatnak a hétvégén.

Anne Hathaway egyébkánt szintén kapott a Céhtől egy díjat, a Guild's Lacoste Spotlight Award-ot, mert olyan szépen viselte a Nyomorultakban a Paco Delgado által tervezett ruhákat, és a Sötét lovag - Felemelkedésben Lindy Hemming ruháit.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra