Utál ruhát próbálni? Itt a virtuális próbafülke!

A Cisco cég mutatta be a virtuális próbafülkének nevezett kütyüt, mellyel állítólag megúszható a ruhapróba. Nincs több szorongás a próbafülkében, harisnya le, harisnya fel, narancsbőr, kiborulás ésatöbbi.

Az angol fejlesztő szerint, aki a John Lewis Oxford street-i üzletében tesztelte a terméket, a gyerekek különösen rajonganak a furcsa gépért, melyet a kezünkkel tudunk irányítani.

Az ötlet lényege, hogy a terminál elé állva kiválasztjuk a megfelelő ruhákat, majd azt a gép ránk méretezi, és megmutatja, hogy néznénk ki benne. A dolognak azonban van szépséghibája. Az egy dolog, hogy engem kb 38-as méretre nyomott össze (aminek nyilván örültem, de sajna a valóság mást mutat), így ha a megrendelem gombra kattintottam volna, akkor mélységesen csalódtam volna.

A technika bár újdonságnak tűnhet, korántsem az. A kinect elvén működő terminált a Zugara nevű szolgáltatás már 2011-ben egy brit ruhakereskedővel, a Banana Flame-el együttműködve hozott létre egy szoftvert, ráadásul ezt otthon egy webkamera segítségével is lehet használni.

Persze ha távlati célban gondolkodunk, a Cisco ötlete azért marha jó, mert sok üzlet kínálatát lehet felpróbálni, így nem kell egy egész plázát végigrohangálni a megfelelő darabért. Itthon egyelőre a fast fashion üzletek felé nyitnának, akik ezzel is erősíthetnék az offline jelenlét mellett az online részt.

Ráadásul teljesen össze nem illő darabokról derülhet ki, hogy valójában jól mutatnak együtt, vagy, hogy pont olyan bolt ruhájára kattanunk rá, ahová sosem mennénk be. Azt pedig felesleges ragozni, mekkora örömmel vetik rá magukat a gyerekek, akik tapasztalatunk szerint idegbajt kapnak a próbálástól.

Oszd meg másokkal is!
Mustra