no

Boltkörkép: nem luxus, de így se olcsó

Általában, amikor elindulunk egy ruhakörképre, sorra az általunk is megfizethető és jónak vélt helyeket látogatjuk meg. Most arra gondoltunk, teszünk egy kis kitérőt a drágább és exkluzívabb boltok körében, hogy megnézzük, mi az, amit idén sem biztos, hogy megveszünk. Kétségtelen, nyálcsurgatásnak jó volt. Ha ön sem engedheti meg magának ezeket a hőn áhított darabokat, de szeret nézelődni, menjen egy kört az alábbi boltokban kizárólag hitelkártya és készpénz nélkül   , vagy csak olvassa el cikkünket, és álmodozzon.

Ahogy a boltokban legeltettem a szemem, többször is eszembe jutott Julia Roberts, amikor a Pretty Woman című filmben Richard Gere-rel az oldalán   elindul , hogy szétsoppingolja magát a Rodeo Drive-on.

Ugye, önnek is beugrott a jelenet? Na, mostanában mi ilyet nem fogunk csinálni, de belegondolni azért mégis jó. És ugye, azt azért még nem árt hozzátenni, hogy mi most nem a nagy dizájnerruhákat mustráljuk, de azért mindenkit szeretnénk megnyugtatni, azok sem olcsó rongyok.

Peek & Cloppenburg

Az első üzlet, ahova benéztünk, a német P&C Stores (P&C Üzletek) volt. Már a bejáratnál feltűnt, hogy nagyon harsány és tavaszias színekkel van tele az üzlet, ami – így, a latyakos szürke télben – egyből feldobott bennünket. Azonnal eszünkbe juttatta a tavasz kellemes hangulatát és a napsütést, ami egyébként nagyon jó stratégiának tűnhet, hiszen simán kedvet kap bárki egy kis vásárlásra. Na meg arra, hogy a próbafülkében a csizmát, télikabátot örömmel cserélje le akár csak öt percre is tengerészcsíkos zakóra, vagy pink színű gatyára. A sortokról és szoknyákról már nem is beszélve.

És, ami még nagyon jólesett a szemünknek, a hatalmas rend. Annyira unjuk már a leárazásokon látható kupit, mert hát ugye, legtöbbször ilyenkor jutunk be az üzletekbe. Na de a ruhák! Óriási a felhozatal, nyilván – mert ebben a boltban több cég is képviselteti magát, ami azért jó, mert elég csak ide beesni és itt megvenni mindent.

Eszméletlenül jó, élénk színű skinny nacikat láttunk már 10990, pólókat 2990, kardigánokat és pulcsikat 5490, zakókat pedig 16990 forinttól. Igazából több órát is el tudtunk volna itt tölteni és válogatni, illetve próbálgatni a szerkókat, de sajnos kevés időnk volt erre. Viszont rengeteg fotót készítettünk. Nézze meg a galériát, megéri! Ja, és ha teheti, most mindenképpen nézzen el valamelyik Peekbe! Mi az Arénában voltunk.

Van Graaf

Kicsit csalódás volt a Van Graaf a hasonló elven működő P&C után. Itt is – ahogyan az előzőben – több márkát kínálnak egy helyen. Az ötlet klassz, ahogyan ezt már írtuk is, csak ennek a felhozatala volt kicsit sivár nekünk. Például a Guess-farmereket mustráztuk, melyeknek nagyon jó fazonjuk van, csak igen húzós az áruk. Itt még leárazva is 31290 vagy 36090 forintot kellett volna hagyni értük, ami azért is nagyon érdekes, mert a Guess honlapján 18545 forintért már lehet találni hasonlókat.

Na de mindegy, ez van, ezt kell szeretnünk. A Guess-pólók 9790 forinttól kezdődnek, pulcsikért 25330, blúzokért 26390 forintot kell kicsengetni. Utóbbiak viszont nagyon csúnyák voltak. Aztán, amit még nagyon bírtunk, a Tommy Hilfiger-cuccok, szintén megfizethetetlen áron: kardigán 38899, ing 26990, gatya 32990, zakó 59990 forintba kerül. Volt pár olasz ing 11990 forintért, amit szintén kedveltünk. Egy csomó kép van ezekről is a galériában.

Bár most a Peeket jobban szerettük, a Van Graafban is vannak már jó tavaszi színek. Szóval, akinek közelebb van az Alle mint a belváros, először mindenképpen ide nézzen be!

Gant

Pár évvel ezelőtt a Premier Outletben még nagyon klassz áron lehetett hozzájutni a Gant cuccokhoz, főleg farmerekhez. Most már sajnos ez nem igaz, ez látszódott legutóbbi körutunkon is, hiszen nem jártunk sikerrel. Sajnos, nehéz jó áron bármit is kifogni, pedig a márkát nagyon is szeretjük.

Most a Westendben lévő üzletet céloztuk meg, ami ugyan elég picike, de cserébe legalább túl sok ruha sincs benne. Már megérkezett a tavaszi kollekció, leárazva meg csak egy-két gatyát találtunk. Amelyik fazon tetszett, abból sajnos nem volt 28-as, ami ugye átlagméret, a másikból volt, de az egy tízessel drágább volt. Próbáltunk viszont tavaszi/nyári rucit 85990 és 62990 forintért. Utóbbi inkább hasonlított egy 44-es férfiingre, mint egy csinos női dresszre, ezért nyilvánvalóan nem adnánk ki ennyi pénzt, de még egy ezrest sem. Ja, hát úgy sem, hogy ott virít a Gant címke a nyakában. Azért ennyire nem vagyunk sznobok…

Azt még muszáj megemlítenünk, hogy az eladó eszméletlenül jó fej volt, és előre tudva sem akadt ki azon, hogy nem fogunk vásárolni; így is készségesen segített mindenben! További adatok és fotók a képgalériában; nézze meg!

Jackpot

A Jackpotban kellemesen csalódtunk. A magas árakon kínált termékei egy részét most sikerült jól leárazniuk, és tényleg találni egy-két hordható darabot. Ja, hordható. Persze, ezek tök jó cuccok, csak nem éppen a mi ízlésvilágunkat tükrözik a sokkal inkább Bree Van de Kamp stílusára hajazó visszafogott dán cég göncei. Egyébként teljesen egyszerű felismerni a Jackpot-rucikat, jellemző színvilágú és mintájú darabok. Nem mondható a cég tervezőire, hogy kísérletezőek lennének, beálltak erre az aggleányos stílusra. Mindenki tudja: ha ilyet akar, a Jackpotban kell keresnie.

Ha siet, még talál pár tavaszi ruhát nagyon jó áron, 5700-11 000 forint között vannak. Ami ugye semmiségnek tűnik az eredeti 28 ezer forintos árhoz képest. Valószínűleg ezek még tavaly nyárról maradtak meg, mert nem láttunk túl sok színes tavaszias dolgot. Magyarországon túl nagy választék nincs hasonló ruházatból, Angliából viszont lehet rendelni többek között a Bodenből (ami azért egy kicsit menőbb a Jackpotnál), vagy a Joe Brownsból is.

Esprit

Nagy csalódás volt az Arénában lévő Esprit bolt kínálata. Az még hagyján, hogy az eladók kizárólag magukkal voltak elfoglalva, ruhát szinte alig láttunk, viszont ami volt, az sem nyerte el igazán a tetszésünket. Szín- és méretproblémák egyaránt felmerülnek itt: karácsony és szilveszter között szoktak így kinézni az üzletek.

Egy jó hír azért van, 40-50 százalékkal olcsóbban lehet most hozzájutni egy-egy darabhoz. A kérdés csak az: talál-e a méretének és/vagy ízlésének megfelelő ruhát. Láttunk egy egészen jó kis télikabátot 25 ezer, farmert 9500, farmersortot 7995, farmerszoknyát 9595, pulcsit és kardigánt 5745 forintért. Bár utóbbi kettőt nem szívesen vennénk fel… Ha már Esprit, akkor inkább nézze meg a Peekben, hiszen ők is árulják – kicsivel nagyobb színválasztékban.

 
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra