Botrányos volt Rihanna londoni divatbemutatója

Tavaly nyáron jelentette be a River Island, hogy bizalmat fektet Rihannába és töretlen népszerűségébe és egy közös ready-to-wear kollekciót dob piacra a barbadosi sztárral. A várva várt, hordhatónak ígért gyűjteményt szombaton mutatták be a londoni divathéttel egy időben – de nem a divathét bemutatójaként – egy zegzugos, régi postai-elosztóközpontban. A divatszakma nem volt elragadtatva a látottaktól, és ön? Nézze meg a galériában Rihanna ruháit!

„A kígyózó sorok, koktélok és Kanye West Clique című slágere miatt a hangulat inkább egy szórakozóhelyre emlékeztetett, mint egy divatbemutatóra” – írja a refinery29 tudósítója. A hagyományos kifutó helyett a modellek öt különböző magasságú emelvényen jelentek meg a közönség előtt, a kollekció láttán pedig az is rájöhetett arra, hogy Rihanna darabjairól van szó, aki nem tudott az együttműködésről.

Kurvás ruhák, unalmas show

Az énekesnő stílusát erősen tükröző darabok java átlátszó, fekete, piros, sárga és virágmintás anyagból készült. A kilencvenes éveket idéző kollekció felsőrészei inkább melltartók voltak, de nem volt hiány a New York-i divathéten is látott rövidnadrágból és magas sarkú cipőből sem.

A Thedailybeast.com szerkesztőit azonban felháborították a látottak, kurvásnak, fárasztónak és lélektelennek találták az általuk horror show-ként titulált bemutatót, a ruhákat pedig egyenesen undorítónak és stílustalannak ítélték. A magazin nincs egyedül véleményével.

Ön mit szól a hírességek kollekcióihoz?

Mielőtt Rihanna bemutatta volna kiszámítható kollekcióját Londonban, többen voltak, akik azt mondták, hogy hibát követ el, mert a világ egyik leghíresebb popsztárja ne akarjon olyan eseményen csillogni, amely állítólag a kreativitást, a divat iránti szenvedélyt és eredeti gondolkodást ünnepli, nem pedig egy középszerű híresség piaci értékét.

A brit divatszakma szerint a show nem is a divathét része

A nagy nyomás miatt a Brit Divattanács (British Fashion Council) szerint Rihanna showja nem is volt része a Londoni Divathét hivatalos programjának. „Egy használaton kívüli postán tartotta „off-site” showját a New Oxford Streeten” – áll a Divattanács nyilatkozatában. Az esetet széles körben a Brit Divatanács puccsának tartják, mellyel azt kívánják bizonyítani, hogy London felkerült a divatvilág kereskedelmi térképére.

Nem tudjuk, Rihanna mennyire veszi a szívére várt és elkerülhetetlen botrányt, valószínűleg a bemutató után az első járattal hazarepült, zsebében a szerződésben beígért millió dolláros csekkel. A River Island kapszulakollekciót pedig nem kétséges, hogy a rajongók úgyis elkapkodják majd. Kíváncsian várjuk mivel rukkol elő az egyébként meglepően jól debütáló Rihanna a második szezonban.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek