Gaultier kiállítás nyílik Rotterdamban

Az elmúlt években elszaporodtak a divattervezők életművét bemutató kiállítások. Valentino és az online is elérhető Chloé tárlat után a divat francia fenegyereke, Jean Paul Gaultier is kiállítja 35 éves munkásságának javát Rotterdamban.

A hatvanéves tervezőnek 2011 nyarán már volt egy életműkiállítása Montrealban From the Sidewalk to tha Catwalk címmel, ám az európai turné még két évet váratott magára. A Hollandia második legnagyobb városában megrendezésre kerülő divatanyag "Fashion world of Jean Paul Gaultier" címmel tekinthető meg a rotterdami Kunsthal galériában februártól május 12-ig – írja a huffingtonpost.com.

Az idei haute couture héten indiai ihletésű darabokkal induló designer védjegyévé vált, avantgárd alkotásait mutatja be a Holland városban. A több mint 140 eredeti ruhadarab között megtalálható a Diet Coke dobozokra is felkerülő, legendássá vált matrózcsíkos kollekció, illetve a Madonna Blond Ambition turnéján viselt poszt-feminista kúpmelltartó és fűző is.

A couture és színpadi jelmezek mellet megtekinthetőek lesznek azok a ready-to-wear darabok is, melyeket a tervező a spanyol filmrendezőnek, Pedro Almodovarnak kölcsönzött mozifilmjeihez. A punknak öltöztetett kirakati babák nagy része pedig 3D animációként lesz megjelenítve a galériában. Ön mit gondol, tart már a divat, mint művészeti ág ott, hogy múzeumokba kerülhessenek régebbi kollekcióikkal az élő legendának számító tervezők, vagy korainak tartja a designer ruhák múzeumba költöztetését?

Oszd meg másokkal is!
Mustra