Oscar esélyesek az Anna Karenina jelmezei

A Miuccia Prada jelmezektől hemzsegő A Nagy Gatsby mellett Joe Wright Anna Kareninaját is divatfilmként emlegetik a film- és divatrajongók. A Tolsztoj világát hűen visszaadó adaptáció jelmeztervezőjét, Jacqueline Durrant-t már most a legesélyesebbnek tartják az idei Oscar filmes kosztüm kategóriájában.

Durrant nem először készített ruhákat történelmi, kosztümös filmekhez, a három alkalommal is Oscar-díjra jelölt designer felelt többek között a Vera Drake, a Vágy és vezeklés illetve a Büszkeség és balítélet jelmezeiért is. Az 1870-es évek moszkvai és szentpétervári arisztokráciáját megjelenítő filmben a Keira Knightley által megformált főhősnő pazar szőrmékben, 2 millió dollár értékű Chanel ékszercsodákban, kalapokban és földet söprő ruhakölteményekben látható a báli jelenetekben – írja a pigmag.com.

A kosztümökhöz Durrant a legnevesebb couture tervezők, például a Lanvin, a Dior és a Balenciaga kollekcióiból, illetve ötvenes évek estélyi ruháiból merített ihletet, melyet ízlésesen párosított a 19. század stílusvilágával. Jacqueline Durran Oscar esélyes jelmezterveit ide kattintva nézheti meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek