no

Mindenki odáig van Victoria Beckham kollekciójáért

Ugyan mi még a 2011-12-es őszi-téli cuccokat vásároljuk leárazva, New Yorkban már a 2012-13-as őszi-téli trendeket mutatják be a legnevesebb tervezők, köztük Victoria Beckham, aki már az ősszel bemutatott tavaszi-nyári kollekciójával is bizonyította, hogy nem celebnőként és focistafeleségként, hanem divattervezőként illik őt emlegetni.

Az őszi-téli kollekció újabb bizonyíték arra, hogy a divatiparban csak 2008 óta jelen lévő Victoria Beckham tehetséges – és munkamániás divattervező –, és ügyes marketinges is egyben: Twitterén elejétől végigkövethetjük, hogy áll össze egy nagyszabású divatbemutató, a padlóválasztástól a ruhapróbán át a tárgyfotózásig és a szettek összeállításáig mindenről képet kapunk és arról is értesülhetünk, hogy Beckhamné egy percet sem aludt a vasárnapi bemutató előtti éjjel. Megérte a fáradozás, a Huffington Posttól a brit Vogue-ig mindenki az ő munkáját dicséri.

A légies tavaszi-nyári kollekciót egy borúsabb színvilágú, szigorú szabású őszi-téli ruhagyűjteménnyel sikerült felülmúlnia a tervezőnek, bár vannak hibái a szetteknek. A Daily Mail mindig kritikus publicistája, Liz Jones például azt emeli ki, hogy a térd alá érő szoknyahossz bizony nem áll jól senkinek 170 centi alatt és 36-os méret fölött, és ebben bizony igaza van. Ahogy abban is, hogy kicsit sok a szürke a gyönyörű lilák, barnák és kékek közt.

A kollekciót egyébként komoly, felnőtt – jól kereső – irodistáknak, és önmagának tervezhette Beckhamné, akinek minden kollekciója a magas vékony nőknek szól, de ezért hülyeség csak őt kritizálni: a Céline se az alacsonyakra tervez, ahogy Marc Jacobs csíkjait se veheti magára bárki. A széles, legömbölyített vállakat, melyek most a tervező legtöbb felsőjén megjelennek pont a Céline-nél láthattuk tavaly, a vastag, kombinált anyagokkal együtt, melyek valóban legalább egy ruhamérettel megnövelik az embert.

Az átlapolós ruhák, póniszőr felsők és midiszoknyák azonban szexisek, a táskák pedig gyönyörűek, pár év, és Beckhamné leveri Calvin Kleint az egyszerűség, Oscar de la Rentát az anyagkombináció, és Michael Korst a luxus terén. Kövérítenek-e a szettek, vagy nem, mi azért bármelyiket elfogadnánk, bár a rengeteg póniszőrnek körülbelül annyira örülünk, mint a PETA. De a pelerinként hordható szmokingzakó zseniális, a lenge, szürke selyemingek bárhová nyugodtan felvehetők, és a vastag anyagú, merészen dekoltált felsők is igényességet, minőséget sugároznak, egyszerűen csinosak.

A hosszú, elegáns kabátok mellett sok vagány, kerekített vállú bomberdzseki felvonult. Nekünk tetszettek a kombinált anyagú és a geometrikus mintájú, letisztult darabok és az egyszerű színek is, de egyértelműen a kiegészítők a legerősebbek a kollekcióban. „Fejlődünk és ez tényleg egy nagy kollekció. De a kollekció lényegét akarom bemutatni, ez azt tükrözi, milyen számomra Londonban élni” – mondta a Vogue-nak Victoria Beckham, akit többek közt Anglia isnpirált: ez tükröződik az anyag- és mintaválasztásban (tweed, halszálkaminta és kockák).

A cipők is szépek, de azokat Manolo Blahniknak köszöni a tervező, hol máshol, mint Twitterén, ahol azt is kiposztolta, hogy ebben a szezonban már saját honlapján is lehet majd vásárolni. Már ha van legalább 2000 fontunk (680 ezer forint), mert a legtöbb ruha ennél többe kerül. Sebaj, valószínűleg látunk majd a fast fashion boltokban is hasonló darabokat, csak ki kell várni.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek