10 dolog, amit nem hagyhat ki a bőröndjéből egy divatmániás

A divatmániások számára a legnagyobb kihívás utazás előtt nem az utasbiztosítás megkötése, vagy a túraszervezés, hanem a megfelelő szettek összepakolása: a csomagok súlykorláta miatt nem lehet mindent bepakolni, úgyhogy jól át kell gondolni, mit mivel tudunk kombinálni. A British Airways megbízásából készített legújabb kutatások megállapították, hogy míg a férfiak a legutolsó pillanatra hagyják a pakolást, a nők 34 százaléka legalább tíz különböző ruhát pakol be és többször újracsomagolja a poggyászát. Ez egyeseknél akár tizenkét órát is igénybe vehet.

„Az állandó csomagolás és újracsomagolás sok felesleges stresszt okoz utasaink körében. Nagyon sokat idegeskednek a gép felszállása előtt” – mondta Abigail Comber, a British Airways munkatársa.

A megkérdezettek közel fele, 49 százaléka panaszkodott arra, hogy a poggyász-korlátozások miatt úgy érzi, kulcsfontosságú dolgokat kell otthon hagynia, illetve minden negyedik nő azt állítja, hogy  az életbevágó dolgok otthon felejtése elrontotta a nyaralását.
Ellentétben a megkérdezett férfiak kétharmadával (65 százalékával), a nők listát írnak a bepakolni való tárgyakról. 53 százalékuknál szintén a fontos feladatok közé tartozik a háziállatokról való gondoskodás, és az alapvető piperecikkek időben való beszerzése. A nők nyolc százaléka hordozható DVD lejátszót is csomagol, hogy gondoskodjon gyermeke szórakoztatásáról a repülőgépen – írja a dailymail.co.uk.

stockfresh 698404 happy-blonde-beauty-in-a-wardrobe sizeM
Stockfresh

„A divatorientált nők több ruhát és kiegészítőt akarnak magukkal vinni, amikor utaznak. Fenntartják maguknak a jogot arra, hogy nyaralás alatt is annyi ruhával számoljanak, mintha otthon lennének” – mondja az utazással és divattal foglalkozó style-passport.com szerkesztője, aki szerint 34 alapvető dologra kell odafigyelni az utazásnál.

Önnek gondot okoz a bőröndbe pakolás?


Jade Parfitt, a Vogue modellje nemrégen a londoni Notting Hill-en mutatott be egy olyan kollekciót, amivel az utazás és a külföldön tartozkodás során biztosan nem lövünk mellé ruhatárunkkal. Az 1978-ban született angol híresség bőröndjébe került egy több funkciós Sophie Hulme táska, egy kényelmes, de trendi farmer az IRO-tól, egy tengerpartra alkalmas maxiruha Mara Hoffmantól, egy Anya Hindmarch strandtáska, egy tengerészcsíkos pulóver, egy Havaianas flip-flop és egy Converse cipő.

tk3s af00923 337
. / Northfoto

„Ez a gyűjtemény a tervezők leglényegesebb alapdarabjait tartalmazza. Ezek a holmik annyira sokoldalúak, hogy bármilyen eshetőségre stílusos megoldást biztosítanak függetlenül attól, hogy mikor és hova utazunk” – áradozott a modell válogatásáról Sarah Walter, a style-passport.com ügyvezetőigazgatója és alapítója.

Közeleg a téli nyárba utazások ideje, úgyhogy megosztjuk önökkel a népszerű oldal Top 10-es listáját divatmániás utazóknak. Ezek mind legyenek nálunk, ha jól akarunk kinézni a nyaralós fotókon:

1. Ray-Ban napszemüveg

2. Becca Beach Tint vízálló arc - és ajakszínező

3. Havaianas, a világ legmenőbb 5 dolláros flip-flopja (ami nálunk 4 ezer forint alatt nem kapható)

4. Többfunkciós sál, ami övként, hajkendőként, szoknyaként, ruhaként és törülközőként is megállja a helyét egyszerre.

5. Egy nagyobb méretű fülbevaló, vagy feltűnő nyaklánc tökéletes kiegészítőként szolgál a nyaraláshoz.

6. Carmex ajakápoló. Az 1937 óta forgalomban lévő csodaszer száraz, szélfútta ajkakra ideális.

7. Tökéletes táska sok zsebbel, melynek állíthatóak a pántjai, hogy legalább két funkciót el tudjon látni.

8. A legjobb nyaralós ruha. Minden nőnek kell egy ruha, amit a strandon és a szórakozóhelyeken is szívesen visel. Ez olyan ruha, ami általában életünk legjobb utazásainak emlékeit idézi fel bennünk.

9. Körömlakk. Érdemes minden nyaralásra másik színt választani

10. Bikini vagy fürdőruha. Inkább ne építsünk arra, hogy majd a nyaralóhelyen beszerezzük! És arra se bazírozzunk, hogy majd nem fürdünk a welness-hotelben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra