A leárazás legolcsóbb holmijait kerestük, bunkó eladókat találtunk

Azt már megnéztük, mit vehetünk a leárazásokon nyárra, és a legnagyobb karácsonyi tömegben is tolongtunk kicsit, most egyedül indultam a legolcsóbb holmikat felkutatni. Jó hír, hogy január közepére már tényleg sokmindent leáraztak 50%-kal, rossz, hogy az eladók mind megbolondultak kedd délután. A folytatásban kiderül, hol mit lehet olcsón kapni, és mit érdemes megvenni!

Pull and Bear

Felhozatal: A kínálat vegyes, már kipakolták az új kollekciót, így a leárazott holmikból kevesebb van a Vörösmarty téri üzletben, mint amire számítottunk. Körülbelül mindenből van 1-2 darab, de mérethiányos a felhozatal, farmerdzsekiből csak S-est találtunk, az egyik blúzból meg csak L-est. A legjobban fürdőruhát éri meg venni, a fodros, lazacszínű alsórész például most csak 795 forint. Ezen kívül pamutpólókat lehet 2 ezer forint alatt kapni, a többi ruha mind drágább ennél. Sokminden nincs még 50%-osan leárazva, és valószínűleg nem is lesz. Kockás ingért, széldzsekiért érdemes benézni. A cipők is le vannak árazva, de az a helyzet, hogy egy műbőr csizmáért még a 8 ezer forint is sok (nemhogy az eredeti 18 ezer), szóval a cipőkínálat egyáltalán nem volt meggyőző.

Kiszolgálás: A szokásos: egy fiú áll a próbafülkéknél, átszámolja a bevitt és kihozott ruhákat, a kasszánál ketten állnak, nem nagyon beszélgetnek senkivel, csak egymással. Még az elköszönést is csak az ajtóban álló biztonsági őr viszonozza.

Próbafülke: Sötét, de legalább nem koszos és nincs tele levetett ruhákkal.

Mit vettem volna meg: Megvettem volna a rojtos farmerdzsekit és a mosómedvés blúzt, bár egyiket se éreztem túl olcsónak: így összesen 12 ezer forintot fizettem volna az eredeti 21 ezer forint helyett, ez csak majdnem 50%-os engedmény.

A legjobb befektetés: A neten láttunk egy bőrdzsekit a márkánál, ami 27995 forint helyett kerül 12995-be. Az például jó vásár, nézze meg a galériában!

H&M

Felhozatal: A kínálat ugyanaz, mint az ünnepek előtt, eszméletlen mennyiségű ruha lóg a fogasokon. A blézerek már szinte mind 5 ezer forintba kerülnek, a szoknyák 1500-ba, a blúzok 2 ezerbe. A pulóverek megérnék az árukat, de elég ronda mind. A szoknyákkal ugyanez a helyzet, de egy-egy színes minit talán érdemes venni a nyárra, ha már ilyen olcsó. Sajnos a sportcuccok nincsenek leárazva, pedig nagyon jó futónadrágok vannak 8990 forintért.

Kiszolgálás: Nincs, a próbafülkénél se számolják a ruhákat.

Próbafülke: Nagy, viszonylag tiszta (nem rohangálnak hajcsomók a padlón) csak sajnos a bent hagyott holmikkal lassan megtelnek a fülkék.

Mit vettem volna: Nem éreztem kihagyhatatlannak az 1500 forintos kardigánt, blézerre meg nincs szükségem, de utóbbi elég jó vásár, szóval azt megvettem volna, ha direkt vásárolni indulok. Kiegészítőkért érdemes még bemenni a H&M-be, nagy a választék és tényleg elég olcsón lehet táskát, övet kapni.

A legjobb befektetés: Egy szmokingszerű blézer 5 ezer forintért.

Reserved

Felhozatal: Rengeteg pulóver és nadrág lóg összegyömöszölve a vállfákon, nagyon nehéz válogatni, de megéri. A pulóverek közt vannak jók 2500 forintért, de némelyik már most bolyhos, nem biztos, hogy jó befektetés. A ruhák között is érdemes turkálni, csak türelem és kitartás kell hozzá. Sok neonszínű és egyéb élénk színekben játszó pulcsi van leárazva, az ingek közül is jókat lehet kifogni. Az árak nem mentek lejjebb január eleje óta, de találtunk egy ultraolcsó atlétát alig 600 forintért és vicces neon pulcsikat 2995 forintért.

Kiszolgálás: Itt sincs, a próbafülkénél áll egy lány és hajtogat, de amikor visszaadom neki a felpróbált cuccokat, és megköszönöm a segítségét (tulajdonképp a semmit), nem válaszol. Semmit nem mond, csak idegesen hajtogat tovább.

Próbafülke: Kosz van a földön, ami ilyen latyakban nem csoda. A tükör se valami tiszta és bazi meleg van a lámpától a fülkében, de úgy összességében szép a próbarészleg.

Mit vettem volna: A pink pulóveren komolyan elgondolkoztam, de tényleg bolyhosnak tűnt, a neon meg elég rosszul állt, de ez egyéni probléma. Ha vettem volna valamit, az az atléta és a nadrág lett volna.

A legjobb befektetés: a neon pulcsi nyárra 2995 forintért.

Mango

Felhozatal: A ruhák vannak egyértelműen leginkább leárazva, de a pulóverek és nadrágok között is lehet találni eredeti áránál 60%-kal olcsóbbakat. A Mangóban tényleg 50%-os leárazás van, sőt, sokminden 70%-kal is olcsóbb, mint volt. A kabátok 30%-kal kerülnek kevesebbe, mint decemberben. A napszemüvegek 50%-kal olcsóbbak, mint voltak, így 2495 forintba kerülnek, de ez cselesen nincs kiírva, ezért még elég sok menő szemüveg maradt. A leggingsekért tényleg soknak tűnt az eredeti 9995 forintos ár, de most, hogy csak 3995 és 2995 forintba kerülnek, érdemes válogatni. A pulóverek közt van, ami alig van leárazva, a vastagabb (és rondább) darabok, a vékony pulcsik, kardigánok már 3-4 ezerért is elhozhatók.

Kiszolgálás: Borzalmas. 5 percig bámulok a kasszánál molyoló eladó arcába, mire megkérdezi, mit akarok: hát épp a szemüvegek árára lennék kíváncsi. Annyit tud, hogy az ár nélküli sor le van árazva, hogy mennyivel, az meg ne érdekeljen. Hasonló tortúra egy adott darab árának megkérdezése, annyira leszarnak, hogy vásárlás helyett kedvem lenne a képükbe vágni a szemüveget.

Próbafülke: Szép, új, designos, de pormacskák vannak sajnos.

Mit vettem volna: Nem csak vettem volna, tényleg vettem is napszemüveget, mert olyan a fazonja és a színe, ami divatos lesz nyáron. Vettem volna továbbá leggingst, és kardigánt: olcsó, jó az anyaga és menő, tél végére pont jó. Ruhából is tudtam volna venni egy rahedlit, nagyon szépek kaphatók, de a legtöbb mérethiányos, és túl nagy méretek maradtak csak.

A legjobb befektetés: egy szép nyári ruha, amit itt már megmutattunk, 2695 forintért.

Zara

Felhozatal: Szép a kínálat, mint mindig, de drága is az átlagembernek, mint mindig. Nem lett semmi olcsóbb egy hét alatt, a jobb ingek még mindig 9995 forintba kerülnek az eredeti 13995 helyett, de a szoknyák közt találtunk olyat, ami 17995 forint helyett csak 7995-be kerül. A blézerek között is van már olyan, ami 25995 forint helyett csak alig 10 ezer. A cipők és a táskák között túr a legtöbb vevő, szép körömcipők kaphatók 10 helyett 7 ezerért, menő csizmák 29995 helyett 9995 forintért, a bőrtáskák pedig általában féláron vannak.

Kiszolgálás: Nincs, csak a fülkéknél áll a ruhaszámláló-hajtogató, és a kasszában a rengeteg kasszás.

Próbafülke: Az egyik legpiszkosabb a városban: nagy hajcsomók üldözik az embert.

Mit vettem volna: Vettem volna táskát, 9995 forintért, és csizmát, meg persze körömcipőket, mert szépek, akkor is, ha csak 30%-kal vannak leárazva. Kabátot is szívesen vettem volna, de azok még alig vannak leárazva.

A legjobb befektetés: egy bokacsizma, vagy egy bőrtáska 10 ezer forint körüli áron.

Tezenis

Felhozatal: Aki itt nem talál olyan bugyit, vagy melltartót, ami tetszik neki, az hazudik. A méret más kérdés, sokan panaszkodnak arra, hogy túl kicsi még a legnagyobb, 3-as méretű melltartó is rájuk, mások a hatalmas melltömésektől vannak kibukva. Színben, fazonban viszont nagy a választék, és minden melltartó 50%-kal olcsóbb, mint volt. így most a lycra anyagú alapdarabok 2 ezer forintba kerülnek. A leggingsek és atléták is fél áron kaphatók (javarészt), így egy neonszín atléta most 995 forint az eredeti 1995 forint helyett.

Kiszolgálás: Keringenek eladók és biztonsági őrök az üzletben, de nincs segítség a próbafülkénél és a bolttérben is vadászni kell eladóra, pedig nincs is tömeg.

Próbafülke: Nagyon sötét, nagyon szűk. Igazából annyira szűk, hogy a koszt a fekete padlón nem is látni. Lehet, hogy nincs.

Mit vettem volna: Vettem volna egy fehérneműszettet uszkve 3 ezer forintért.

A legjobb befektetés: Egy sima lycra melltartó nem túl nagy töméssel, valamilyen őrült színben 2 ezer forintért.

Calzedonia

Felhozatal: A kirakatban nagy -50% tábla hirdeti, hogy akció van, beérve viszont már nem ennyire egyértelmű, mit lehet olcsóbban kapni. A zoknik, harisnyák nagy részének nem változott az ára, némelyik leggings és a téli pamutharisnyák olcsóbbak. A kasmírharisnyák nincsenek leárazva, és ahogy az eladótól megtudtam, nem is lesznek. A harisnyák címkéjén egyébként fel van tüntetve, hogy le van-e árazva, ami le van, az tényleg fél áron kapható. Pamutharisnyát lehet érdemes 1600 forintért venni.

Kiszolgálás: Szörnyű: már amikor beléptem, látszott, hogy az eladónak rossz a kedve. Bevittem próbálni egy kék legginst, aminek a cetlijén az szerepelt, hogy 5990 forint helyett 2750 forint. Az eladó kötelességből meg is kérdezte milyen, mondtam jó, megveszem. Itt kezdődtek a bajok: fapofával beütött 5990 forintot, mire megkérdeztem, hogy ugye az összes leggings le van árazva. Azt mondta igen, vagyis mégse, (itt már nagyon sóhajtozott, és kivánszorgott a kasszából a leggingsekhez) merthogy ez a kék pont nincs, de ugyanez a fazon zöldből és bordóból le van. Kicsit hajtogatott, míg én álltam, mint egy hülye, majd visszament a kasszához. Mondtam, hogy nem kérem teljes áron, és megkérdeztem, nem kéne-e odaadnia a feltüntetett összegért, mire odavakkantotta, hogy de. Akkor már láttam a fején, hogy legszívesebben leköpne, francért játszom itt a tudatos fogyasztót, aztán kijött a kasszából, míg én vettem a kabátom és folytatta a pakolászást, mintha ott se lennék. Akkor már csakazért is megkérdeztem, hogy megvehetem-e a nadrágot féláron, mire azt mondta: persze, de akkor a kolléganőjének kell kifizetnie a különbözetet, és csöndben, rosszkedvűen hajtogatott tovább. Nem vettem meg a nadrágot, mert nem akarok kiszúrni senkivel. Kikotródtam az üzletből, és megfogadtam, hogy ide nem jövök egy jó ideig.

Próbafülke: Kicsi, világos, és nem lehet elhúzni rendesen a függönyt, pedig nem szeretem, ha a csupasz seggem bámulhatják kintről.

Mit vettem volna: Kasmírharisnyát, ha le lett volna árazva, és leggingst, ha le lett volna árazva. De igazából semmit, ilyen kedves kiszolgálás mellett.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek