12 trend, ami reméljük, hogy kihal 2013-ban

2012 minden bizonnyal a kilencvenes évek nosztalgiájának és a magassarkú tornacipők éve volt. A Huffington Post szerkesztői összegyűjtötték azokat a trendeket, melyek remélhetőleg nem élik túl ezt az őszi-téli szezont. Persze attól, hogy remélik, még simán lehet, hogy nem szabadulunk meg a magasított edzőcipőktől, géllaktól, gót rúzstól és a kezeslábasoktól, de a remény hal meg utoljára.

1. Áttetsző anyagok

Áttetsző anyagokat, csipkét és tüllt először 2012 februárjában, a Párizsi Divathéten lehetett látni, amiből sejtettük, ebből divat lesz a következő szezonban. A sokat mutató anyagból készült ruhát bevállalta Heidi Klum és Diane Kruger is, de a legtöbben valószínűleg Kristen Stewart virágos Erdem ruhája miatt fordulnak el a kacér trendtől 2013-ban.

2. Gél manikűr

A 2010 óta töretlenül sikeres gél-lakkról 2012-ben röppentek fel azok a híresztelések, hogy az UV-fényre keményedő lakk roncsolja a körmöket és bőrrákot okoz. Kíváncsiak vagyunk, mi lesz a következő újdonság a manikűr- és műköröm-mániások körében, mindenesetre mi a mágneses manikűr mellett tennénk le voksunkat.

3. Félig kiborotvált haj

2012-t nevezhetjük az alternatív stílusirányzatok és a hobbipunkok évének is, melynek egyik legfeltűnőbb jelensége, a félig kiborotvált haj a hírességeknek köszönhetően hamar megjelent az utcai divatban is. A szakértők és a reménykedők szerint 2013 inkább a klasszikus frizurák éve lesz.

4. Pasztell színű haj

A tavalyi évben nemcsak a ruhatárunkat frissíthettük fel néhány pasztellszínű darabbal, hanem a hajunkat is bátran színezhettük kopottrózsaszín, lila vagy kék árnyalatúra, mint ahogy Kelly Osbourne, Will Smith lánya vagy Kate Moss is tette a 2012-es szezonban. Mit gondol, 2013-ban is látunk My Little Pony hajjal szaladgáló divatmániásokat, vagy egy időre vége lesz az extrém frizurák hóbortjának?

5. Felcsatolható inggallér

Hazánkban viszonylag lassan csapódott le az utcai divatban a szegecsekkel és gyöngyökkel díszített nyakláncként is felfogható gallér, ami igazán a 2012-es őszi-téli kollekciókkal találta meg közönségét. Ha még nem szerzett be legalább egyet a látványos kiegészítőből, már nem biztos, hogy érdemes ékszergallérra vadásznia 2013-ban.

6. Magasított edzőcipő

Az Isabel Marantnak köszönhető, kényelmesnek mondott éksarkú tornacipőt már 2012 tavaszán be lehetett szerezni megfizethető áron a Deichmannban és a H&M-ben is. Igazán trendi akkor lett, amikor hírességek, mint Miranda Kerr, Lindsay Lohan vagy Rihanna is beépítették ruhatárukba a magasított sportcipőt. Reményeink szerint nem lesz túl hosszú életű az úgynevezett 'wedge sneaker' mánia. Ön mit gondol, sok mindenhez tudja hordani telitalpú tornacipőjét, vagy haszontalannak tartja a lábbelit?

7. High-fashion pulóverek

A nyolcvanas-kilencvenes évek egyik kedvenc ruhadarabját, tréningfelsőt dobott piacra 2012-ben a Kenzo és a Balenciaga is. Az utcai divatfotósok által felkapott olcsó hatású designerpulóverekre Rihannán és néhány divatmániáson kívül még kevesen kaptak rá, mégis reméljük, hogy 2013-ban a tornateremben lesz csak helye az ilyen jellegű pulóvereknek.

8. Neon színárnyalatok

Szintén a nyolcvanas-kilencvenes éveket idézte a nyár egyik fő trendje, a neon. A harsány színárnyalatú darabokból egy időre elegünk lett, hiszen a nadrágoktól, az ékszereken és a rúzsokon át mindent legyártottak neonban is az elmúlt szezonban. A hírességek sem vetették meg a feltűnő színeket a nyáron, Katy Perry, Selena Gomez és Nicki Minaj is előszerettel pózolt ilyen vakító színű darabokban a vörös szőnyeges eseményeken.

9. Flatform cipő

A cipő típusának neve a platform talp és a lapos cipő összepárosításából fakad. A magassarkú cipőkkel ellentétben kényelmes, ám furcsa látványt nyújtó téglatalpú cipőket vonultatott fel a divatheteken a Prada, a Chanel és Vivienne Westwood is. Ön mit gondol, fogunk még ilyen talpú cipőben járni a jövőben, vagy végképp búcsút inthetünk a különleges formájú, holdjárónak becézett lábbelinek?

10. Kezeslábas ruhák

A hatvanas-hetvenes éveket időző overallokat az USA-ban dobták piacra először, ahonnan szép lassan beszivárgott az haute couture világába is. A praktikusnak tartott, ám a legtöbb nőnek előnytelen egyrészes ruha megtalálható volt 2012-ben a Chloé, Stella McCartney és Diane von Furstenberg kollekcióiban is. Kíváncsiak vagyunk, hordjuk-e majd a következő szezonban lapos talpú vagy tűsarkú cipővel a szabadidőruhára emlékeztető darabot.

11. Gót stílusú rúzsok

A 2012-es sminktrendek egyik favoritját, a fekete-cseresznye színű szájat Pat McGrath sminkmesternek köszönhettük, aki a Balenciaga tavaszi kifutójára pingálta gótnak modelljeit. A vámpírmánia miatt újra divatba jött sötét színű rúzstól már a kilencvenes években is ódzkodtunk, így reméljük nem botlunk bele újra a közelgő divathetek egyikén sem.

12. Peplum

A tavalyi szezon egyik legnagyobb slágere volt a negyvenes évekből visszahozott peplum, mely csípőtájékra helyezett fodorral emeli ki vonalainkat. A vékonyabb testalkatú és mellben erősebb nőknek is ajánlott fazont többször lehetett látni 2012-ben Kim Kardashianon és Pippa Middletonon is. Mi hamar ráuntunk a homokóra alakot kölcsönző fazonra. És ön?

Oszd meg másokkal is!
Mustra