Így vásároljon be nyárra a leárazásokon!

Azt már karácsony után megnéztük, van-e leárazás, és ha igen, mennyivel kapjuk meg olcsóbban a ruhákat, mint az ünnepek előtt, de most ismét tettünk egy kört és fel is próbáltunk pár szettet. Körképünkön olyan ruhákat kerestünk, amiket tavasszal és nyáron fogunk tudni hordani, mert várhatóan nem mennek ki a divatból. A Huffington Post azt ígéri, visszatérnek a neonszínek, a nyári estéken ismét fehér blézert öltünk, tavasszal a mintás bomberdzsekik tarolnak majd, illetve az irizáló színek, a különleges anyagok, és a kígyóminta is divatban marad.

A Daily Mail szerint ezek mellé érdemes még beszerezni pár jól szabott klasszikus, például kis fekete ruhát, vagy fekete blézert, és mintás bokanadrágokat. A brit lap szerint érdemes bőrszoknyára, túlméretezett kabátokra, szmoking szabású blézerre és klasszikus körömcipőre költeni, és a csíkos, leopárdmintás, pink és sárga cuccok is menőnek fognak számítani. Ezek tudatában túrtuk fel a fast fashion boltokat és a Tesco F&F polcait, találtunk is rengeteg olyan ruhát, amit nyáron fogunk tudni hordani. Részletek a folytatásban!

F&F

Az F&F-ben sok olyan ruhát pakoltak ki, ami tavaly tavaszról megmaradt, így aztán pliszírozott szoknyából rendes felhozatal van 1600-2940 forint között. Sok vidám színű vékony pulóver is kapható, igaz azok még nincsenek leárazva, de így is csak 4500 forintba kerülnek. Csíkok helyett itt tyúklábmintával próbálkoztunk, klasszikus blézerként egy fémszállal szőtt tweedkabátot vettünk fel. Utóbbi egész jó is volt, csak nem elég olcsó, 6540 forintért máshol is kapunk elegáns felöltőt. Mivel a jóslások szerint divatban marad a csipke és a peplum is, ilyen felsőket is talál a galériában, akárcsak fagyiszínű szoknyákat és kígyómintás felsőt, ami nem szép, de legalább olcsó.Az F&F-ről elmondható, hogy alapból is olcsó, leárazva meg különösen, akkor is, ha sokminden csak 30%-kal kerül kevesebbe, mint eredeti áron. Egyébként sok ruha akár 80%-kal is olcsób, mint korábban, így kerülhet egy jó anyagú zsákruha 2600 forintba, egy csinos felső meg 1000-be.

H&M

A H&M-ben már rég tart a leárazás, és mint mindig, most sem százalékban számolnak a legtöbb esetben. Cipőkből már nagy mérethiány van, de a legtöbb lábbeli 5000 forintba kerül, a tavasszal divatba jövő klasszikus körömcipők is. a bizsuk közül sokminden csak 700 forint, de az igazi nagy fogásokat a ruhák közt találjuk. Például azt a galléros inget, amit tavaly nyáron 12990 forintért néztünk ki, most 2000 forintért megkaphatjuk. Csinos bokanadrágok szintén 2000 forintért kaphatók. Pulóverek 2-4 ezer forint közötti áron, kabátok féláron kínálják magukat. A legtöbb ruhából még van minden méret, úgyhogy kisebb és nagyobb nők is tudnak vásárolni. Arra azért itt fokozottan kell figyelni, hogy bóvlit ne vegyünk olcsón se, mert sok ruha jól állt a reklámokban a modelleknek, de élő emberen borzalmasan mutat. Nézze meg a galériában!

Zara

A Zarában rég nem jártunk, de nem maradtunk le semmiről. Eltűntek a szegecsek, helyettük pizsamanadrágszerű mintás – azaz tavasszal divatba jövő – gatyák árasztották el a Váci utcai üzlet földszintjét. 8-9 ezer forint között kaphatók ilyen bokanadrágok, a műselyem ingeket szintén 9 ezer forint köré árazták be. Hatalmas árengedmények még nincsenek, ami 13995 forint volt, most 9995 forint, ami 9995 forint volt, most 7995 forint. A cipők és táskák 30-50%-kal olcsóbbak, mint korábban: ezek közül a legérdemesebb szerintünk válogatni, mert szép bőrkiegészítőket tudunk vásárolni értelmes áron. A ruhák most nem győztek meg minket, nézze meg a galériában, miért!

Reserved

A Reserved kirakata 70%-os engedményeket hirdet, de persze ez nem vonatkozik mindenre. Jó blézereket lehet így is kapni 4 ezer forint körüli áron, ami azért nem számít olyan drágának, és aranyos miniszoknyák kapható 3 ezer forint körüli áron. A 3495 forintos totál műanyag ing csak elsőre tűnik jó választásnak, valójában nagyon rossz hozzáérni, de a 2495 forintos, hosszított fazonú blúz jó vásár. A kiegészítők is le vannak árazva, de a táskák műbőrök, és még úgy is sok értük a 7 ezer forint, hogy már 30%-kal olcsóbbak, mint voltak. Ha irodai ruhatárát frissítené, érdemes benézni.

Mango

A Mangóba főleg télikabátért indultunk, de persze szép kabátok már nem maradtak, mert mind féláron, de legalábbis eredeti áránál 10 ezer forinttal olcsóbban kapható, szóval fázni fogunk. Cserébe rengeteg nyári ruha kelleti magát elképesztő olcsón, 3-4 ezer forintért. Nem mindnek jó a fazonja, de megéri próbálgatni. A blézerek nagy része is féláron kapható, azaz 10 ezer forint alatt biztos kapunk egy szép zakót. A bőrtáskák és cipők itt is nagyon szépek és eléggé le vannak árazva: a cipők között nézzen csak körül, tényleg jó bokacsizmák kaphatók 13 ezerért.  A márka nadrágaival és felsőivel amúgy nem voltunk kibékülve, de igazából teljes áron még kevésbé lettünk volna. Irodába való, komoly, fekete szövetnadrágot találunk a spanyol márkánál 6450 forintért, az biztos, meg egy csomó pizsamaszerű, bő gatyát is, amit maximum nyáron lehet hordani 4995 forintért.

Ahol nem jártunk

Az Inditex márkái közül csak a Zarába volt erőnk bemenni, a Bershkában, a Pull & Bearben és a Stradivariusban inkább virtuálisan néztünk körül. Valószínűleg lesz még nagyobb leárazás, de talán így is érdemes benézni: csinos partiruhák 5 ezer forint alatt kaphatók, farmerek 4-7 ezerért,  kedvencünk, a szegecses szoknya meg már csak 7 ezer forint a 17 ezer helyett.  A Stradivariusban kb. minden kabát 14 ezer forint, aszimmetrikus szoknyát már 4 ezerért vehetünk, a hordhatatlanul magas, de legalább szép körömcipők pedig 5-6 ezer forintba kerülnek. A Pull & Bearben meleg kabátot nem fog kapni, de legalább 10 ezer körül megússza, 5 ezerért vehet jó skinny farmert,  de zenekaros pólóért 4 ezret kell még fizetnie, ami azért nem olyan jutányos ás, ha azt vesszük, hogy az F&F-nél ennyiből pulcsit vehetünk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek