no

Pénztárcabarát divat: tudjuk, mit visel tavasszal és nyáron

Júliusban ellátogattunk a H&M és az F&F bemutatótermébe, hogy kiderítsük, mit visel idén ősszel és télen az, aki a pénztárcabarát ruhadarabokért rajong. Most annak jártunk utána, mire számíthatunk 2013 tavaszán és nyarán. Az első darabok egyébként mindkét márkához március környékén érkeznek meg. Részletek a hajtás után!

H&M

"A termékek sportos formájuknak, napszítta színeiknek és az újfajta díszítésnek köszönhetően friss hatást keltenek. A gazdagon dekorált darabokat a kissé minimalistábbakkal keverve, és a volument teljesen új összeállítások létrehozására használva, a termékek számtalan különböző módon viselhetőek" – foglalta össze a tervezői gondolatokat kicsit zavarosan Ann-Sofie Johansson, a H&M vezető designere.

A szezon kulcsfontosságú ruhadarabja a márka szerint a díszített pulóver, a puffos ing, a rojtos szoknya, az oversize redőzött blézer, a csőmintás cicanadrág, a nyomott bőrdzseki, a fodros ruha és a bő szárú nadrág. Ami pedig a kiegészítőket illeti, ezeket kell beszereznie a divatkövetőknek: bojtos fülbevalók és táskák, amulettes karkötők, nyomott mintás sálak, cowboycsizmák, vászoncipők, óriáscsatos szandálok. Lefordítjuk, közel fél év múlva ellepik az utcákat a trendi bikaviadornők és a hawaii tehenészlányok. Kattintsák végig galériánkat, és látják majd, mire is gondoltunk!

F&F

A két márka között főleg színbeli egyezés van, lásd a piros szetteket, a korallos árnyalatokat. Persze egyik helyen sem lehet megtekinteni a tavaszi és nyári kollekció összes darabját, így lehet, hogy még nagyobb lesz az átfedés. Egyelőre úgy tűnik, hogy a szegecseket a H&M, a rikító színeket  – amikért állítólag Stella McCartney és Diane von Fürstenberg is rajong – pedig az F&F menekítette át a következő szezonra. Akárcsak korábban, az F&F tervezőit most is a nagy nevek inspirálták. Egyik kedvencünk az az 5290 forintos blúz, amit egy Moschino darab ihletett, de a Victoria Beckham egyik szettjét idéző piros kabátka és szoknya is tuti befutó lenne, ha szívesen mutogatnánk a lábainkat miniszoknyákban. De visszaköszön még Michael Kors és a DKNY pár kreációja is.

A nagyvárosi asszonyoknak és lányoknak való ruhadarabok mellett persze lesznek lenge nyári ruhácskák kevesebb mint 6000 forintért, és úgy tűnik, hogy a flittereket nyáron sem ússzuk majd meg, aki akar, a strandon sellőként pózolhat egy 5080 forintos bikiniben. És persze a következő szezon trendjei azoknak is kedveznek, akik imádják a csináld magad mozgalmat, ugyanis akár mi is varrhatunk színes díszeket egy megunt blúzra, és batikolhatunk, ha úgy hozza kedvünk. Vagy egyszerűen csak bemegyünk egy hipermarketbe, és pár ezer forintért megvesszük a megfelelő darabot, esetleg pont itt szerezzük be az átalakításhoz szükséges alapdarabot, ahogyan mi is tettük nemrég.

Oszd meg másokkal is!
no
Címkék
Érdekességek