Az 5 legérdekesebb dolog Erzsébet királynő öltözködésében

Ha kedveljük II. Erzsébet királynő stílusát és a divatot, akkor az uralkodó stílustitkairól szóló könyvet úgy is érdemes megrendelni, ha a karácsonyi ajándékok közül kimaradt.  Az Angela Kelly által írt Dressing the Queen: The Jubille wardrobe (A királynőt öltöztetni: a jubileum gardróbja) című könyvből végre kiderül, mitől olyan divatos mindig a fagyiszínű királynő. Kelly a királynő öltöztetője és személyi asszisztense, úgyhogy tudja, miről ír: végre első kézből értesülhetünk arról, mit és miért úgy visel a királynő (biztos van magyarázata 3D szemüvegre és az 5600 forintos ernyőre is).

Az egész könyvet nem akarjuk bemutatni, de a Today shownak hála az öt legérdekesebb dolgot II. Erzsébet stílusáról anélkül is megtudhatjuk, hogy megvennénk a 26 dolláros (5700 forintos) művet. A legfontosabb, hogy a királynő maga is szeret tervezni, és részt is vesz egyes ruháinak késztésében. Például annak a fehér ruhának a tervezésében nagy szerepe volt, amiben 2011 tavaszán járt Dublinban, és melyet 2000 kézzel készített selyem lóhere díszít.

A királynő öltöztetője mindig kényesen ügyel arra, hogy a szél nehogy fellibbenthesse az uralkodó szoknyáját, ezért minden ruha aljába nehezékeket varr: a szoknyák szegésébe vannak bevarrva a kis nehezékek. A gyémántjubileum alkalmából a királynő nem kezdett oltári költekezésbe, hanem olyan anyagokból varratott magának ruhákat Kellyvel és csapatával, melyek már egy ideje felhasználatlanul hevertek a raktárban.

A királyi család történetírója, Sally Bedell Smith azt állítja, a királynő imád tiarát viselni, kiélvezi, ha végre viselheti a különleges fejdíszt. Az összes öltözékének gyűrődésálló anyagból kell készülnie, de nem kell lélegző, jól szellőző anyagoknak lenniük: a királynő egyszerűen nem izzad – írja Kelly.

A királynő hatodik stílustitkát Stewart Parvin árula el, aki évtizedek óta tervez II. Erzsébetnek ruhákat. A királynőnek van személyzete arra, hogy betörjék cipőit: mielőtt bármilyen cipőt először felvenne, egy szolgálója kényelmesre hordja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek