Nyomtasson cipőt 3D-ben!

A nőknek különös, megmagyarázhatatlan vonzalmuk van a cipők iránt. Amint elhaladunk egy meseszép lábbeliket árusító bolt előtt, mindig muszáj betérnünk oda, és sokszor képtelenek vagyunk kijönni egy új szerzemény nélkül. A cipősszekrényünk már így is roskadásig tele van csizmákkal és szandálokkal, de mi lenne akkor, ha otthonról ki is tudnánk őket nyomtatni, és még kimozdulnunk sem kellene ahhoz, hogy a szemünk előtt készüljön el kollekciónk legfrissebb darabja?

A technika fejlődésével sorra nyílnak meg előttünk olyan lehetőségek, melyekről álmodni sem mertük volna. Az egyik ilyen vívmány a 3D-s nyomtató, melynek segítségével szinte bármit létre tudunk hozni: ékszereket, bútorokat, vagy akár művégtagokat. Természetesen a divat világába is belopta magát ez az innováció, így mára már megtervezhetjük magunknak az ízlésünknek megfelelő táskákat, ruhákat, cipőket is. Gondoljunk csak bele, milyen jó lenne, ha látnánk a kirakatban egy gyönyörű, ám horribilis árú csizmát, és hazaérve egyszerűen kinyomtathatnánk magunknak! Ez elsőre talán hihetetlenül hangzik, azonban már nem vagyunk távol tőle, mivel ezek a nyomtatók vékony, speciális PVC rétegeket raknak egymásra, így képesek térben is létrehozni a kívánt tárgyakat.

Már több 3D technológiával működő gép van forgalomban, azonban az egyik legnépszerűbb a Cube, melyet a Cubify oldalán 1299 dollárért (285 ezer forint) meg is rendelhetünk. Használata egyszerű, nincs szükségünk se kábelrengetegre, se komoly technikai ismeretekre, ugyanis a terveinket a számítógépről wi-fi segítségével könnyen átküldhetjük a nyomtatónak, így pár órán belül elénk tárulhat a beprogramozott cipő.

Ezek a nyomtatók lényegében a digitális file-t egy fizikai tárggyá alakítják, úgy, hogy rétegről rétegre felépítik kívánságainkat. Bár a köztudatba csak most kezd beférkőzni, azonban már több mint 25 éve használják ipari méretekben: készítettek már ezzel a technológiával ékszereket, játékokat, sőt, bútorokat is!

Sajnos egy Louboutin-hez hasonló cipőt egyelőre nem tudunk kinyomtatni, mivel csakis műanyagból lehet elkészíteni a remekműveket, azonban ha így folytatódik, akkor nem kizárt, hogy a neves tervezők a süllyesztőben végzik, mivel bárki hozzájuthat majd álmai kreációihoz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek