no

Íme 2012 legbénábban photoshoppolt képei

Nem könnyű összegyűjteni az év legkínosabb Photoshop-bakijai, mert minden hónapra jutott vagy tíz, de azért a stylelite.com segítségével megpróbáltuk összeszedni a legérdekesebb képeket: kezdjük rögtön a még év elején terhesre alakított Katalin hercegnével. A kamu híreiről elhíresült Star magazin nem bírta kivárni a novembert, már akkor arról cikkezett, hogy ikreket vár a hercegné, amikor még állapotos sem volt. Most már egyik lapnak sem lesz szüksége retusra, hogy Katalinnak hasat csináljon, de az év eleji címlap még nagy port kavart.

A Star után talán a J Crew követte el a legtöbb és legostobább hibát: például az utómunkások elfelejtettek hajat adni a modellre, jobban mondva a haját egy külön képen jelentették meg a cég netes oldalán. Októberben pedig egy modell lábközét radírozták ki, ezt is megnézheti galériánkban.

A Kardashian nővérek is kivették részüket a Photoshop-bakikból, gyakorlatilag összes hivatalos képük borzalom, de vetekszik galériánkban található reklámfotójukkal a Harper’s Bazaar mihalikos címlapja: a modellnek égig érő lába és egészségtelenül vékony dereka van a képen. A modellek közül többen is megszívták az utómunkával 2012-ben, például Coco Rochát szinte meztelenre vetkőztették egy Elle címlapon, amin a modell fel is háborodott. Biztos Natalia Vodianova is ideges volt, amikor meglátta, milyen kicsi a feje a GQ címlapján, és biztos Doutzen Kroes is anyázott – vagy röhögött legalább egy jót – amikor észrevette, hogy egyik lábát levágta a retusőr. Hasonló balesetet szenvedett Natasha Poly, akinek az orosz Vogue címlapján vágták le kezét, bár nehéz eldönteni, hogy tényleg az utómunkás hibázott-e, vagy rossz volt a beállítás.

Miután egy Photoshop-szaki elmagyarázta, hogy tudnak úgy elszúrni egy-egy képet, hogy fel sem lehet ismerni a rajta szereplőket, júliusban özönlöttek az elrontott fotók: a Banana Republic a modell térdét tüntette el, a Hollister megmagyarázhatatlan reklámfotót adott közre (nézze meg a galériában, tényleg érdemes), Mariah Carey-nek pedig darázsderekat rajzoltak az American Idol promóciós képeihez. Aztán szeptemberben a csontsovány Karlie Kloss bordáit simították el, hogy kicsit egészségesebbnek tűnjön a Numéro magazinban, és a Longchamp modelleinek rajzoltak túl hosszú lábakat. Mondjuk ők jobban jártak, mint az a modell, akinek a lábujjait szedték le a képről, vagy a Victoria’ Secret angyalok, akiken semmi nem maradt érintetlen, nézze meg a galériában!

De nem csak a divatipar követ el hibákat: az Ikea szaúd-arábiai katalógusából húzta ki a nőket, ezzel felbőszítve a svéd miniszternőket. Ennyit az esélyegyenlőségről, ugye. Azóta a cég nem győz elnézést kérni, és a fotókból mém lett. Az American Apparel politikailag korrekt volt, ők csak egy ló hátsó részét tüntették el. Karlie Kloss pedig másodszor is pórul járt a Numéro utómunkásiaval egy év alatt, és dupla hónaljat kapott tőlük. A galériában talál még Gucci kampányképet is (melyen Joan Smallsból béna modellelt faragtak), Vera Wang ruhát elképzelhetetlenül keskeny derekú nővel, és Tyra Banks műsorának ultraciki reklámfotóját is megnézheti a többi elrontott kép között. Ahogy elnézzük a nagy márkák 2013-as kampányképeit, jövőre is lesz miből szemezgetni.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra