Kristen Stewart lejáratta az Erdemet

Az Erdem márka nem olyan ismert még, mint mondjuk a Louis Vuitton, de a török-brit származású tervező egy ideje jelen van a fontosabb divatheteken. Könnyed tüll és csipkeruháira már a celebek stylistjai is felfigyeltek. Sajnos Kristen Stewart valószínűleg félvak öltöztetője is kedvelheti a márkát, mivel egy Erdem ruhán röhög a világ az On the road (Úton) december 13-i New York-i premierje óta.

A nem jó stílusáról híres színésznő konkrétan úgy nézett ki, mint aki egy olcsó kombinéban vonult a vörös szőnyegre. Első ránézésre szettjében fel sem ismertük az Erdem egyik tavaszi-nyári ruháját. Kicsit szűk volt az áttetsző felsőrész, rövidre volt vágva az amúgy térdig érő szoknya és Stewart hófehér bőrét nagyon előnytelenül sápasztotta a ruha színe. Az amúgy vékony színésznő hasa úgy domborodik a fehér szaténbugyiban, mintha lenne mit leadnia, az meg csak hab a tortán, hogy cipője egy számmal nagyobb, mint kéne. Szóval az egész megjelenése katasztrófa.

Miután látta magáról a képeket, Stewart valószínűleg a fenébe kívánta Erdem Moralioglu-t, de ez fordítva is igaz lehet. Erdem Moralioglu 2013-as tavaszi-nyári kollekciójában ugyanis a színésznőn látható ruhán kívül rengeteg olyan van, ami talán még Stewartnak is jól állt volna. „Csipkével és tüllel lázadok” – mondta egy 2007-es Vogue interjúban a Londonban élő, török-brit származású tervező, akinek 2009-es virágokkal teli tavaszi kollekcióját már úgy emlegetik, mint a britek válaszát Christian Lacroix-ra.

A 35 éves tervező 2005-ben alapította saját márkáját, előtte Vivienne Westwoodnál és Diane von Fürstenbergnél volt gyakornok (még több róla itt). Stílusa könnyen felismerhető álomszerű, pasztell nyomatairól, romantikus virágmintáiról, könnyed, csipkés, tüllös, itt-ott áttetsző ruháiról. A tavaszi kollekcióról – melyet galériánkban tüzetesen megnézhet – a Vogue.com is csak jókat írt. A tavaszi kollekciót az 50-es évek sci-fi írója, Zenna Henderson ihlette, Erdem állítása szerint olyan nőt képzelt el ruhái tervezésénél, aki egy másik bolygóról érkezett a Földre (és nem Kristen Stewartot).

A kollekció színei Monet tavirózsáit idézik, keverve némi meleg naranccsal, csak hogy a Marsra is legyen utalás a ruhákon. Az organzaselyem estélyik közül több narancs, kék és sárga cukorkaszínekben pompázott. A szabásvonalak közt az 50-es évek uralkodik, keskeny derekak, magas gallérok, nőies sziluettek jellemzik a kollekciót. Az izgalmas, réteges szettekben sosem lehet tudni, hol van vége a felsőnek és hol kezdődik a szoknya, a nők mennyei teremtménynek tűnhetnek egy ilyen szép, modern, jól megválasztott ruhában – írja a vogue.com. Meg persze nézhetnek ki úgy is, mint egy kialvatlan házmesterné, ha rosszul választanak. Nézzék meg a galériában, hogy áll a modelleken a sok pasztell-csipke, és hogy állt ugyanez Kristen Stewarton!

Oszd meg másokkal is!
Mustra