Bevált a kasmírral kevert harisnya

Minden télen megőrülök szoknyában, annyira fázom a különféle vastag és kevésbé vastag harisnyákban: erre a problémára a Calzedonia üzletében a kasmírral kevert viszkózharisnyát ajánlották. Nem hittem az eladólánynak, miszerint ez melegebb, mint bármelyik farmer, teszteltem az újdonságot. Bevált

A teszt nem volt valami tudományos: kiálltam 15-15 percre az iroda udvarára előbb egy 80 denes harisnyában, aztán a kasmírral kevert verzióban és figyeltem, mennyire fázom át.

A szokásos 80 denes harisnya -4 fokban már röhejesen hideg: negyed órát toporogtam benne az udvaron és egyre jobban remegtem, ahogy a jeges hideg felkúszott a kabát alá, egész a hasamig. Ha 5 pont a nem-bírom-tovább-annyira-fázom érzés, 1 pont a pont jól vagyok, akkor a nylonharisnya negyed óra alatt eljutott 4 pontig. Ebből a fajta harisnyából tényleg minimum kettőt kell egyszerre felvenni és imádkozni kell, hogy időben jöjjön a busz, különben kész a felfázás.

A 80 denes harisnya maga a fagyhalál
A 80 denes harisnya maga a fagyhaláldivany

A kasmírral kevert harisnya sokkal jobban néz ki, mint egy átlag pamutharisnya és kellemesebb a tapintása is. A negyed órás udvaron toporgás alatt egyáltalán nem fáztam benne, 5 pontból körülbelül kettőt gyűjtott be, mert azért futkosott a lábamon némi kellemetlen borzongás. De mivel egész jól bevált, egész nap viseltem, és abszolút kibírható volt benne a hideg. Míg a nylonharisnyában a lábszáram már az első percben átfagyott, olyan volt, mintha nem is lenne rajtam semmi, a kasmírral kevert harisnya kellemesen tartotta a meleget.

A kasmír szebb, mint a pamut és melegebb is
A kasmír szebb, mint a pamut és melegebb isdivany

A harisnyának csak 7%-a kasmír, 60%-a viszkóz, 28%-a poliamid, 5%-a pedig elasztán. Ennek ellenére elég drága, 3600 forintba kerül. Igaz, a pamutharisnya 2700 forint a Calzedoniában, így már nem is tűnik olyan magasnak a kasmíros ára, ráadásul állítólag tartósabb, mint a pamut és nem bolyhosodik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra