10 évet is letagadhatunk, ha jól sminkelünk

Egy felmérés szerint 30 felett minden nő elhiszi, hogy a jó smink éveket fiatalít, ráadásul minél idősebbek vagyunk, annál inkább így gondoljuk. Eltérő, hogy ki mennyit csalhat a dekorkozmetikumokkal, de nem kell kétségbe esnünk akkor se, ha sminktelen arccal nem úgy nézünk ki, mint a természetesség mellett kampányoló celebek: nekik a sminken kívül rengeteg fegyverük van a ráncok és bőrhibák ellen.

A felmérésben arra is kíváncsiak voltak, hogy melyik celebnőt hány évesnek tippeljük simnkben és anélkül: a legtöbbet Demi Moore tagadhat le valós korából, aki az eredmények alapján még smink nélkül is fiatalabbnak néz ki valós koránál, ha pedig kifesti magát, akkor hat évet tagadhat le összesen. A másik befutó Kate Moss, aki sminkelés után 9 évvel néz ki fiatalabbnak. Őt Madonna követi a sorban 7 évvel. A dobogóról éppen, hogy lecsúszott Cindy Crawford, aki hat évet nyer a sminkkel, míg a mezőny legfiatalabb versenyzője Britney Spears „csak” ötöt.

Az Escentual arra is kíváncsi volt, hogy az átlagos nők magukat hogy látják sminkben és anélkül. A 60 és 69 év közöttiek közül mindenki úgy gondolta, hogy fiatalabbnak néz ki a dekorkozmetikumoktól, a 40 és 49 év közöttieknél ez az arány 73 százalék volt, a 30 és 39 év közöttieknél pedig 62 százalék.

Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!BBC

Az sem mindegy, hogy mennyit fiatalít a smink. A megkérdezettek 36 százaléka szerint csak 3 évet tagadhatnak le, ha több gondot fordítanak a külsejükre, 29 százalékuk szerint akár 5 évet is csalhatnak egy kis festékkel, 18 százalékuk szerint még a hét év is belefér, a nők két százaléka pedig azt gondolja, hogy akár egy évtizeddel is fiatalabbnak nézhet ki.

A Daily Mail egy másik cikkében egyébként arra hívja fel a figyelmet, hogy nem szabad bedőlni az olyan kampányoknak, amelyekben elvileg smink nélküli hírességek szerepelnek. Vegyük csak a BBC BearFaced kampányát. Liz Jones szerint nem elég, hogy a fotókat retusálták, néhány modellnél máshogy is rásegítettek a tökéletes külsőre, arról nem is beszélve, hogy közülük néhányan biztosan túlvannak pár szépészeti vagy plasztikai beavatkozáson.

Persze rengeteg paparazzófotó is készült már smink nélküli celebekről, azok valóban a valóságot tükrözik. Bár azért előfordul, hogy a célszemély ezeken a fotókon is visel sminket, de mondjuk indulás előtt nem futotta többre egy szempillaspirálnál vagy egy szájfénynél.

Oszd meg másokkal is!
Mustra