A legextrémebb melltartók: a mellbimbóstól a ránctalanítóig

Extrém melltartókban már a hetvenes években sem volt hiány, a Victoria's Secret 2,5 millió dolláros melltartója és a fast-fashion üzleteket elárasztó bőr fehérneműk előtt negyven évvel már kaphatóak voltak a beépített, felálló mellbimbókkal kiegészített melltartók, melyek beindították a tervezők fantáziáját és bizarabbnál-bizarabb darabokkal látták el a fehérneműkre egyre nyitottabb piacot.

Beépített mellbimbók

Az átlagosnak mondható merevítős, sportos, gél-párnás, vállnélküli és érzékibb mellformáló típusok mellett a mai napig nagy népszerűségnek örvend a mellbimbós melltartó, ami hatalmas durranás lehetett a hetvenes években. A Retronaut által talált vintage fehérneműt már a hetvenes években sem adták olcsón, Amerikában 20 dollárt kértek a provokatív darabért, ami akkoriban igen sok pénz volt – írja a dailymail.co.uk.

„Ez annyira szexi, hogy teljesen új dimenziókat nyit meg a formavilágban” – írták a bézs, fehér, fekete és csipkés verzióban is beszerezhető fehérneműről akkoriban.

Retikül melltartó

A Joey Bra-t idén Washingtonban alapította Mariah Gentry és Kyle Bartlow. A tervezőpáros szerint a kézitáska már a múlté, ugyanis a melltartóikba beépített oldalsó zseb méretét tekintve ideális hitelkártya, kulcstartó, iPod vagy mobiltelefon tárolására, ami tökéletes megoldás lehet, ha sportolni vagy táncolni támad kedvünk, így többet nem kell aggódnunk, hogy elveszítjük értékeinket. Bár nem tudjuk elképzelni, hogy egy bárban a melltartónkból előtúrt pénzzel fizetünk, akinek mégis megjött hozzá a kedve, a praktikus fehérneműk 19.99 dollárért, 4500 forintért rendelhetőek meg a márka oldaláról.

Ránctalanító melltartó

A női dekoltázs megőrzésére fejlesztette ki a holland tervezőnő, Rachel de Boer T-vonalas, La Decollette nevű,ránctalanító éjszakai melltartóját. A designer szerint a hatékony fehérnemű használatával éjjel, fekvő pozícióban elkerülhetjük a mellek összepréselését, mely gyakran mély ráncokat okoz a melleink között, továbbbá szép, sima marad a nyakunk és a hasunk alvás közben.

Melyik melltartóbb a legbizarabb?

A tervezőnő a látványosabb hatás kedvéért külön éjszakai krémet is javasol a mellkas területére 44.95 dolláros, 10100 forintos melltartójához. A bőrgyógyászok szerint a jelenség elkerülhető úgy is, ha melleket kíméljük az erős napfénytől és megfelelő krémeket használunk, de a bőrbarát rostokból készült melltartó állítólag tényleg csodákat tesz. „Gyűlöltem a ráncokat, ekkor találtam ki a La Decolettet, amiket eredetileg idősebb nőknek terveztem, de érthetetlen módon a húsz év körüli nők veszik belőle a legtöbbet” – mondja a fehérnemű tervezője.

Összefirkálható melltartó

Melyik melltartó a legextrémebb?

A Doodle Bra márkát 2009-ben alapította az akkor még 19 éves Rachel Segal, aki egyszerű, fehér melltartójához színes tollakat csomagolt, hogy lehetővé tegye viselőjének fehérneműje összefirkálást. Segal számunkra infantilis ötlete akkor támadt, mikor kamasz barátai 2008-ban kipingálták fehér melltartóját. A szexuális töltetű mókáért pedig apja, Randy nem leszidta a tizenéves csapatot, hanem piacképes üzleti tervet látott maga előtt. A szórakoztató, mosható pamut fehérneműk, cipők és pénztárcák a designer szerint lehetővé teszik a fiatal lányok számára, hogy kifejezzék önmagukat, egyéniségüket és kreatívitásukat. A személyre szabott darabok elérhető áron, 9.99 dollárért, 2250 forintért kaphatóak a márkánál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek