Már az indián szerelés is rasszistának számít

A nemrég nagy fehajtást és visszhangot kapott Victoria's Secret Show-n bemutatott indiánlány szerelés és fejdísz felháborodást váltott ki a Native American Heritage Month körében, akik szerint a fehérnemű márka indián szerelése a Dolce & Gabbana négerbabás fülbevalójához hasonlóan rasszista benyomást kelt – írja a dailymail.co.uk.

„Őszintén sajnáljuk, hogy a bemutatón felvonultatott indián fejdísz annyi embert felzaklatott. Sajnáljuk az esetet, tiszteletlenség volt a részünkről, amivel nem állt szándékunkban megbántani senkit sem. Természetesen a kosztümöt nem használjuk fel ezentúl sem marketing anyagként sem televíziós adásban” – nyilatkozta a vádakra az 1.400.000 követővel rendelkező  hivatalos Facebook és Twitter oldalán a Victoria's Secret, mely már nagyon megbánta, hogy toll fejdíszt, velúr mellényt, szoknyát és türkiz ékszereket adott a nemrég dupla hónaljat villantó Karlie Klossra.

Karlie Kloss indián szerelésben a Victoria's Secret Shown
Karlie Kloss indián szerelésben a Victoria's Secret ShownMichael Stewart / Europress / Getty

„Nagyon-nagyon sajnálom, ha bárkit is megsértettem azzal az együttessel, amit a bemutatón viseltem. Természetesen támogatom a Victoria's Secret döntését és amellett vagyok, hogy kivágják a szettemet az adásba kerülő felvételekből” –  kommunikálta a történteket a modell a Twitteren és előre bocsátotta, hogy a CBS-n december 4-én látható Victoria's Secret bemutatót már cenzúrázva láthatják a rajongók.

Ön szerint rasszista az indián szerelés?

Nem ez az első eset, hogy rasszizmussal vádolnak egy meg egy márkát vagy egy művészt, és nem is az utolsó. Korábban a No Doubt húzta ki a gyufát 'Cowboys and Indians' című klipjével. A tizenegy év szünet után visszatért banda videójában – melyet még a YoutTube-ról is töröltek – Gwen Stefani szőke Pocahontasként, indiánlánynak öltözve, a csapat többi tagja pedig cowboy jelmezben pózol a kamerának.

A Victoria' Secret botrány sem volt elég Charlotte Casiraghinak: Casiraghi, ha nem tudnák, Caroline hercegnő lánya, Grace Kelly unokája, a monaco-i trón örököseinek sorában a negyedik, tehetséges lovas és a Gucci arca. Az indiános jelmezt pedig a Gucci Masters lovasshowjának Style and Competition részében sütötte el,  ő volt a cowboynak öltözött legendás díjugratónő, Edwina Tops-Alexander ellentéte. A szettet ráadásul csak pár héttel a VS botrány után sütötte el a rangos eseményen. Önt felháborítja a fehérneműcég szettje és az örökösnő viccesnek szánt indiános szerelése, vagy egyáltalán nem érdekli?

Charlotte Casiraghi indiánlányként ugratott. Még a ló is kapott sminket. Ciki?
Charlotte Casiraghi indiánlányként ugratott. Még a ló is kapott sminket. Ciki?Michel Dufour
Oszd meg másokkal is!
Mustra