no

Ki a legszebb az androgün modellek közül?

Azzal mindenki tisztában van, hogy a divatipar különleges arcú, könnyen alakítható, sokoldalú modellekkel szeret dolgozni, akikből ha kell, szűzies kislányt, ha kell dögös istennőt varázsolnak. A modellkedés az a szakma, ahol nem számít, ha valakinek két perc szünet van a fogai közt, vagy elállóak a fülei: ha találnak benne valami különlegeset, egyedit, akkor meg van véve. Akár egy férfinak született emberből, vagy egy androgünből is lehet dögös női modell, már a nemek is kezdenek felcserélődni a kifutókon.

Az egész Stella Tennanttal és Agyness Deynnel kezdődött, akik – bár ízig-vérig nők – az androgün modellek előfutárainak is tekinthetők és nem mellesleg évekig uralták a meghatározó magazinok címlapjait. A különleges arcú, szinte nemtelen modellektől érkeztünk el egészen odáig, hogy nem egy jó nőről kiderül, valójában pasi: ebben a bejegyzésben a legmenőbb androgün és transzszexuális modelleket mutatjuk be, ön pedig szavazhat a legszebbre!

1. Casey Legler

A 35 éves Leglert férfi modellként szerződtette a Ford Models: segítünk, Legler nő. Különlegessége a fogai közötti szünet illetve férfias vonásai. A modellen sok tetoválás van, de mindenképp szimpatikus, hogy az a vágya: mindenki az lehessen, aki akar lenni. Őt egyáltalán nem zavarja, hogy férfimodellként futott be, sőt, jól szórakozik rajta. Már akkor jobban kijött a pasikkal, mikor 18 évesen indult az olimpián, úszóként. A modellkedés mellett művészként dolgozik.

2. Lea T

Lea T transzszexuális modellről már korábban is többször beszámoltunk. A Givenchy arca a divatház vezetőtervezőjének, Riccardo Tiscinek volt egykori személyes asszisztense, majd nőies alakja miatt rajta kezdték igazítani a ruhákat. Lea T, aki azóta magáénak tudhat egy Elle címlapot, egy meztelen Vogue fotózást, illetve egy Kate Moss-szal smárolós címlapfotót, az első nemzetközileg is sikeres transszexuális modell, aki még átalakító műtétei előtt beírta nevét a divatszakmába.

3. Andrej Pejic

Pejic, akit az FHM olvasói a 98. legszexibb nőnek szavaztak meg 2011-ben, férfi modellként kezdte, aztán szépen lassan áttért a női vonalra, így olyan tervezőkkel dolgozott együtt, mint például Jean-Paul Gaultier. A Pejic-jelenséget eleinte sokan nem tudták hova tenni és érthető módon rengeteget cikkeztek róla. Idén tavasszal a Rosa Clara kérte fel Pejicet, hogy a barcelonai divathét keretében menyasszonyi ruhájukban vonuljon végig a kifutón, mely később nem kis megrökönyödést keltett. Az Ausztráliában nevelkedett bosnyák modellnek egyébként nagy vágya, hogy egy napon leszerződtesse a Victoria's Secret. Ki tudja, simán összejöhet neki, push-up melltartót például már reklámozott.

4. Stav Strashko

Az ukrán modell első komolyabb munkája egy Toyota-reklám volt, amiben egy parkolóházban vonul végig dögös, vörös bikiniben miközben a kamera premier plánban a fenekét illetve a fejét veszi. A kocsi mellé érve egyszercsak leveti kabátját és teljes testével a kamera felé fordul. Ekkor szembesül a néző azzal, hogy igazából nem is egy dögös nőt, hanem egy dögös férfit lát a képernyőn. Strachko-t egyébként Pejic inspirálja, úgy gondolja, a modell új kapukat tárt ki az androgün modellek számára.

5. Liu Xianping

Kínában most éppen ez a 72 éves öregúr sokkolja a kedélyeket, aki állítólag stylistként dolgozó unokájának segített szanálni a szekrényében, majd kiderült, hogy igazából profi modell. Azóta annyira kedvet kapott a dologhoz, hogy különböző női göncökben pózolva szívesen reklámozza az unoka butikját. Az ügyből online szenzáció lett, a butik bevételei pedig egyre nőnek.

Ki a legszebb különleges modell?

Hogy valóban arról van-e szó, hogy a divatvilág "kitárta" kapuit és üdvözli a nem nélküli modelleket köreiben, vagy csak egy újabb trükk az egész, amivel sokkolni kívánják a közönséget, azon hiába agyalunk, csak ők tudják, mit várnak az androgün modellektől: jobb eladásokat, vagy toleránsabb világot. Tény, hogy mostanság egyre több transzszexuális férfi, és férfias nő bukkan fel a divatanyagokban, de melyikük néz ki legjobban ön szerint? A 72 éves, bevállalós nagypapa, vagy a 35 éves, férfimodellként dolgozó Casey Legler? Esetleg Lea T-be tudna beleszeretni? Andrej Pejic érdemei előtt borulna le? Szavazzon! És bár Tilda Swintont is szokás androgün istennőként emlegetni, és simán modellt ált a Pringle férfi kollekciójának, rá most nem lehet szavazni. Ő mégiscsak inkább színésznő, mint modell.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek