Így készüljön a nemzetközi rondapulóver napra!

A legnagyobb jóindulat mellett is előfordulhat, hogy a karácsonyfa alá olyan ajándék kerül, amit azonnal a szekrény legmélyére süllyesztünk. Ilyenek például a borzasztó, retinaszaggató mintájú pulóverek rénszarvasokkal, hópelyhekkel, szívecskékkel és egyéb csodákkal. Erre találták ki a nemzetközi ronda pulóver napot, amikor nem ciki felvenni ezeket a ruhadarabokat, és még jótékonykodni is lehet egy kicsit. Budapesten például december 13-án, a Közért Bárban tartanak egy ilyen bulit.

Persze ez nem jelenti azt, ne rendezhetnénk meg a saját partinkat. Ugyan kicsit fura módja ez a karácsony felvezetésének, de nem mindenki rajong a koktélruhás karácsonyi bulikért. Persze előfordulhat, hogy rokonaink, szeretteink soha nem leptek meg minket egy olyan pulóverrel, amit ilyenkor büntetlenül hordhatnánk és még a hipszterek is elismerően csettintenének. Sebaj, mi segítünk. Részletek a hajtás után!

Első gondolata nyilván mindenkinek az, hogy a turkálók és a vintage boltok igazi remek lelőhelyei a ronda pulcsiknak. Ezért mi is nekivágtunk a városnak, de a használtruha-boltokban csak elvétve találtunk olyan darabokat, amelyek megfelelnek a célnak. Persze egy kis szerencsével rábukkanhatunk egy kellően ronda pulóverre, ami mondjuk csak 500 forintba kerül. A Renoválásban talált rózsaszín garbóval ugyan biztosan nem nyerünk díjat, de nem is fordítanak vissza a kijáratnál. A lényeg, ha nincs egy bejáratott helyünk, ahol tudjuk, hogy vannak meghökkentő darabok, akkor nem lesz könnyű dolgunk.

Ha elég sok időnk van, akkor az interneten is érdemes körülnézni. Az Asos és a Romwe oldalán számos pulóvert találtunk, amit a nemzetközi ronda pulóver napon is el lehet sütni, de az ünnepek alatt is hordhatjuk. Az Asos párducmintás karácsonyi pulcsija persze nem biztos, hogy elnyeri nagymamánk tetszését, de az unikornisosra biztosan azonnal lecsapna egy egyik unokahúg, az Apple-logós darab láttán pedig Steve Jobs rajongóinak lábadna könnybe a szeme.

És jöjjenek a fast fashion boltok. Bár az ember biztosan nem szívesen ad ki több ezer forintot egy ronda pulóverért, azért vannak olyan darabok, amelyek kontextustól függően lehetnek borzalmasak vagy viselhetőek. Igaz, arra is rá kellett jönnünk, hogy a mintás pulóver nem a legideálisabb viselet a nők számára, tisztelet a kivételnek. A körképünk során egyébként rengeteg olyan darabbal találkoztunk, amelyek vállfán tűrhetően néztek ki - például a C&A őzikés és pandás pulóverei -, de felvéve már más volt a helyzet.

Persze volt példa az ellenkezőjére is, vegyük csak a H&M kék-fehér piros darabját. Ők mentették meg egyébként a divatmárkák becsületét, hiszen egy egész kollekcióval készülnek az ünnepekre. És voltak olyan pulóverek is, amelyekről már messziről sütött, hogy sehogyan nem lesz jó, lásd a Mango 15 ezer forintos, kövekkel kirakott darabja vagy Mark Darcy szarvasos csodájának a mása a Terranovában. A pulóverek egyébként nem feltétlenül számítanak ideális partiviseletnek, hiszen az anyagösszetételük nem mindig a legbarátságosabb, van, amelyik szúr mint a veszett fene, van, amelyik pedig nagy arányban tartalmaz műszálat. És a legtöbb nagy melleken egyáltalán nem néz ki jól.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek