Izzadt férfitestek, égő könyv és terhes modell a Fashion Videó Fesztiválon

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a nemzetközileg is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Fashion Video Festivalt, melynek idei témája az alkímai és a kémia volt. A két belvárosi helyszínen, a Design Terminálban és az Akvárium Klubban zajló rendezvényen bemutatták a legjobb külföldi divatfilmeket, felvonultatták Abodi Dóra és Mojzes Dóra 2013-as tavaszi-nyári kollekcióját, illetve a divatfotó-kiállításon kívül a november 9-i divatkonferencián a divatszakemberek itthoni képzését, a versenyképességet és a reklámok divattal való kapcsolatát vitatták meg kerekasztal beszélgetésen. A szombati, nyílt díjátadó után pedig többek között a Mojzes kardigánban klippet forgató Emikára lehetett mulatni a hivatalos after-partyn.

FVF 2012 facebook ok

Az idei beküldött pályaművek nagy része a tavalyihoz hasonlóan kissé nyomasztóra, depresszívre, melankólikusra sikeredett, melyet betudunk a témaválasztásnak, amit talán nem volt annyira könnyű összehangolni a divattal. A nemzetközi zsűri idén 38 kisfilmből választotta ki a legjobbakat, melyekből megmutatjuk az első három helyezettet és SP különdíjas videóját.

Első hely: második bőr

Önnek melyik videó tetszik a legjobban?

A 2012-es Fashion Video Festivált és a Glamour fődíját Bosco Shane, Jelena Viskovic és Páll Tamás „The second skin” című kisfilmje vitte haza. A több mint másfél perces videóban, ami elmenne akár egy drágább férfialsó reklámnak vagy egy fülledt parfümkampánynak is meztelen testű férfiak pózolnak. Ön így képzelt el egy első hellyel jutalmazott divatvideót?

THESECONDSKIN from thesecondskin on Vimeo.

Második helyezett: mentsd meg az aranyhalat!

A verseny második helyezettje a csillámpor esővel kezdődő „Save the goldfish” című film lett Gyarmati Dezső rendezésében. A rendező, (aki nem rokona az olimpia bajnok vízilabdázónak) korábban a Polar Dearnek is készített már videót, ezúttal pedig Várfi Istvánnal, Halasi Lászlóval és Kyra Bakkal forgatott kaotikus klippel lopták be magukat a zsűri szívébe. Nézzen ön is fegyveres modell srácot, egymás haját fonó lányokat, mellett villantó virágkoszorúslányt és lángoló szentírást a Models Can't Fuck – Move to Iceland zenéjére.

SAVE THE GOLDFISH from Dezső Gyarmati on Vimeo.

Harmadik helyezett: az 1026-os kert

A dobogó harmadik fokára volt elég Allessendro Possati és Michele G. Biondi „Jardin 1026” című, az idei mezőnyben hosszúnak számító, négy perces kisfilmje, melyben az előző videóhoz hasonlóan szintén megjelenik a hajbabrálás. A Mihalik Enikő betépett kísértetes divatanyagára nyomokban emlékeztető videóban a modellek feltűnően szép ékszerekben fésülködnek és szaladgálnak egy aranyesővel beültetett kertben. Ön mit gondol az andalító klipről? Megtalálta már a csattanóját, vagy úgy gondolja poén nélkül is lehet jó divatfilmet készíteni?

Jardin 1026 from Alessandro on Vimeo.

Különdíjas SP: anyatermészet

A tavaly Maybelline különdíjban részesített SP, teljes nevén Éder Krisztián idén sem távozott üres kézzel, a nyolc hónapos terhes Ebergényi Rékával készített „Mother Nature” című divatfilmjét Jana különdíjjal jutalmazta a zsűri. A Lakatos Márk közreműködésével forgatott kisfilmben a magyar modell vörös rózsákkal, almaevéssel, ruha nélkül mutatja be a terhesség hatásait a női testre és lélekre. Ön szerint is esztétikusan mutatja be a két perces film egy kismama hangulatváltásait, vagy felháborítják az állapotosan pózoló modellek?

MOTHER NATURE from ederkrisztian on Vimeo.

Még több különdíj

Éder Krisztiánon kívül Sofitel különdíjat kapott Kovács András „Aleatoric” című videójáért, Esteé Lauder különdíjas lett Pethő Anna Ildikó „Summer above” névre keresztelt filmjével és blogger különdíjjal jutalmazták a Damakos Attila és Nagy Marcell párost „Homunculus” című munkájukért.

59606 552150301478618 2063839024 n
Oszd meg másokkal is!
Mustra