Iris Apfel a kihalásról nevezte el táskáit

Puha, szőrös anyagokkal kísérletezik Karl Lagerfeld és a Céline mellett az 1921-ben született divatikon, a vastag, fekete szemüvegkeretéről ismert Iris Apfel is. A 91 éves kortalan üzletasszony és lakberendező nemrég a New York-i Henri Bendel áruházban mutatta be ‘Extinctions by Iris Apfel' névre keresztelt táska kollekcióját a Fitfh Avenue-n – írja a huffingtonpost.com.

A MAC kozmetikai cég kampányarcaként is feltűnt Apfel 2012-es őszi/téli táskakollekciójára a vibráló, élénk színek, merész formák és még merészebb kiegészítők a jellemzőek. „Mindegyik táska türkiz béléssel készült. Ez az én védjegyem, mindent ezzel a béléssel csinálok” – mondta a karakteres designer. A látványos gyűjtemény kulcstartóra került emblémái pedig az elnevezéshez igazodva kihalt állatokat vonultatnak fel, például a Mauritius szigeti Dodó madár vagy a dinoszaurusz.

A türkiz béléssel készült narancs, világos mandarin, zöld, vörös darabok javarészt bárány- és kígyóbőrből illetve borjú- és lószőrből készültek és szezonálisan a Henri Bendel és a Bloomingdale üzletekben szerezhetőek be 370-640 dollár, 80000 és 138500 forint között.

„Ez egy csodálatos anyag. A táska szőre gyönyörű, hosszú és bozontos. Csak egy bárányt kell megnyírni és befesteni a prémet!” – mondta a boához hasonlító táskáról Apfel, aki azt is elárulta a Huffington Postnak a kollekcióról, hogy a belsejükben rengetek zseb található, így mindennek van benne hely.

A férjével textilcéget alapító extravagáns Apfel bár 1992-ben nyugdíjba vonult, népszerűségűből az elmúlt tíz évben mégsem vesztett semmit. A táskakollekció piacra kerülésével egy időben ő lett a felfújt óvszer miatt tiltólistára került Dazed & Confused Magazin novemberi címlaplánya is. A Jeff Bark által lőtt színes borítót ide kattintva megnézheti.

Oszd meg másokkal is!
Mustra