Önnek hogy tetszik Abodi Dóra mintamixe?

Dora Abodi, azaz Abodi Dóra kiállíthatta a párizsi divathéten, szeptember 25. és október 4. között 2013-as tavaszi-nyári New Golden Era/The golden child című kollekcióját. A kollekció nagyon izgalmasra sikerült, a vidám színű geometrikus mintákat jó ízléssel helyezte a tervező egyszerű szabású holmikra. A minták egyébként nem csak cukik, hanem rendesen át is vannak gondolva, ugyanis: „a kollekció nyomott mintái hosszas kutatómunkával kiválasztott, autentikus erdélyi népművészeti minták, döntően rusztikus és naiv, néhol már groteszk állatminták újrakeveréséből, átértelmezéséből és modernizálásából születtek” – áll a tervezőnő sajtóközleményében.

A lágy és fémes színek angol hernyóselyem siffonra, muszlinra, illetve olasz bőrre kerültek, a szegecseket 14 karátos arany borítja. A székelykapuk geometrikus felületeire és a bekecsek lyuggatott bőrdíszítéseire való utalás nekünk sokkal szimpatikusabb, mint a plázásított kalocsai, vagy a zsindely, de döntse el ön: menő vagy ciki a tarka, mintás nyári kollekció? Szívesen felvenné a baglyokkal, birkákkal, egyebekkel díszített nadrágokat, ingeket, öveket, vagy soha nem adna pénzt ilyesmiért?

A ruhák mellett Abodi egyébként tavaszra ismét remekbe szabott táskákat tervezett (őszi kollekciójának pár darabja bekerült a Vogue kiegészítőket ajánló különkiadásába), kézzel varrt, egyedileg tervezett és gyártatott fémkellékekkel ellátott táskakollekcióra készülhetünk. A táskákra a márka új szimbóluma, az általunk eddig ismeretlen " Iker Unisus" kerül, ez lehet a szárnyas, ugró lóra hajazó motívum, ami több kiegészítőről visszaköszön. Aki figyelemmel követi a tervezőnő munkásságát, annak jó hír, hogy a Phoenix Egg/Carpathian Warrior gömbtáska kollekció két új modellel bővült, a teljes felületen páncélozott „Helmet egg” táskával és a visszafogott fehér és arany „Twisted fringe egg” táskával. De ne is szaporítsuk tovább a szót: nézze meg a galériát, és szavazzon, hogy tetszik a kollekció!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1590) (1505) Ciki!
Mustra