Hat kihagyhatatlan kiegészítő őszre és télre

Bár egyesek pár napja még pólóban rohangáltak az utcán, egyik reggel szomorúan vettük tudomásul, talán kevésbé fáznánk, ha felvettünk volna egy sapkát. Szerencsére az üzletek nagy többsége már tele van a legfontosabb őszi és téli kiegészítőkkel, így ha tavaly nem újított volna be egy állatos fejfedőt vagy egy masnis kesztyűt, akkor most bepótolhatja a lemaradását. A hajtás után következik a hat legdivatosabb kiegészítő erre a szezonra.

1. Egy csinos kalap

Nem vehetünk mindig sapkát, egy elegánsabb összeállítás általában jobban mutat egy kalappal, még akkor is, ha a magyar nők ezt annyira nem szeretik. Szerencsére a fast fashion boltok is gondoltak azokra, akik mégis rajonganak a formás darabokért, a Zarában például 10 ezer forint egy tüllel és fényes kövekkel megbolondított fejfedő, a Stradivariusban viszont fele ennyiért vehetünk egy szintén kicsit múltidéző kalapot, amit nappal is bátran hordhatunk. A díszektől mentes darabokért pedig irány a Reserved!

2. Egy füles sapka

Kalap ide vagy oda, ez sem hiányozhat a ruhatárunkból, hiszen jobban bírja a strapát. Bojtok nélkül persze semmire sem megyünk, ha követni akarjuk a divatot, kész szerencse, hogy minden üzletben van belőle választék, a H&M boltjaiban már 2000 forintért vehetünk egyet, a Bershkában 4000-ért és így tovább. A legmenőbbek egyébként akkor leszünk, ha a bojtok úgy helyezkednek el, mintha egy állat fülei lennének, a szem, orr és száj idén nem kötelező. Aki pedig mindent egy lapra tenne fel, annak ajánljuk az Asos, a H&M és a Zara műszőrme sapkáját, amelyeknek szintén van két füle. Ja, jól olvasták a (mű)szőrmés sapkák is divatban maradtak, sőt, visszaszivárogtak a kucsmaszerű darabok is, mint például az a fehér sapka a Stradivariustól, amihez kesztyűt is lehet kapni.

3. Egy (mű)szőrme gallér

Ugyan a szőrmézést nem illik túlzásba vinni, de ha nagyon nem bírunk magunkkal, akkor gallért, stólát is vehetünk a hidegebb napokra és mivel az üzletek főként műszőrméket kínálnak, ezért nem is kell olyan sokat költeni. Jó, azért vannak különbségek, a H&M gallérja például 2000 forint, míg a Zaráé 8600, különben is, az előbbi helyen sokkal nagyobb a választék, nagyon jól felkészültek az aktuális szezon trendjeiből. Muffban viszont nem lesz valami gazdag az év, a szokásos üzletek kínálatát böngészve csak az Asosnál bukkantunk rá ilyen kézmelegítőre 162,52 euróért (45500 forint).

4. Egy csősál

Bár az egyszerű sálakból is bőven van választék, idén inkább bújunk, és nem tekerünk. Hogy kinek mi a kényelmesebb, azt döntse el maga. A legtöbb helyen egyszínű csősálakat lehet kapni, azokat viszont minden mennyiségben, a legkedveltebb árnyalat szemmel láthatóan a szürke, pedig ősszel és télen igazán üdítő látvány, ha legalább a kiegészítőink színesek. Aki legalább a sálaknál mintákra vágyik a monotonitás helyett, annak ajánljuk a Reservedet, ha pedig szeretne biztosra menni egy mini poncsóval, akkor a Bershka vagy a Net-à-porter környékén kell keresgélni.

5. Egy díszes kötött kesztyű

Ez a kiegészítő bizony fogyóeszköz, és emiatt talán nem is áldoznak rá szívesen túl sok pénzt. Szerencsére már egész olcsón lehet kapni aranyos darabokat, vegyük csak a H&M kis fémmasnis kesztyűjét, ami 1490 forintba kerül és lehet hozzá bojtos sapkát és csősálat is kapni, ezek szerepelnek is a galériánkban. A lényeg, hogy valami dísz mindenképpen legyen rajta. Ha például nem fél attól, hogy lefagynak ujjvégei, akkor ott a Stradivarius 3500 forintos köves kesztyűje, amelynek csillogásmentes, de melegebb változata ugyanennyiért kapható a Bershkában.

6. Egy díszes (mű)bőrkesztyű

Szerencsére nemcsak a nagy divatházak rukkoltak elő kellően csicsás bőrkesztyűkkel, hiszen nem mindenkinek van 500 eurója arra, hogy beújítson egy szegecses Miu Miu kiegészítőt. Például ennek a tizedéért lehet kapni egy hasonló darabot az Asosnál, míg a Zarában 10 ezer forint egy köves csoda. Ha pedig szereti a köztes megoldásokat, akkor ajánljuk a félig (mű)bőr, félig kötött kesztyűket, ezekbe is van egy kis csavar, de kevésbé tűnnek giccsesnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek