Katonai kabátban feszítenek a celebnők, vegyen példát róluk!

A military divat mindig ott lappang a háttérben, időről időre pedig előtérbe kerül, így történt ez ebben a szezonban is. Persze a hírességek sem akarnak kimaradni a jóból, és többségük már be is szerzett legalább egy katonai dzsekit vagy inget. Az utóbbi pár hónapban Rihannától kezdve Jessica Albán át Cameron Diazig sok celebet lefotóztak már olívzöld dzsekiben. Szerencsére elég jól variálják ezt a ruhadarabot, van, aki például terepszínű nadrággal vette fel, volt, aki viszont maxiruhával párosította, lásd hajtás utáni galériánkat. De mégis hol lehet beszerezni ezt a kulcsdarabot és hogyan érdemes viselni?

Természetesen ennek a divatirányzatnak is megvannak a szabályai, de azért így is elég teret ad a kísérletezésre, játszadozásra. Bár ezt kevesen tartják be a fotókon szereplő sztárok közül, fontos, hogy egy katonai kabátban is kellően nőies legyen a sziluett, ezért érdemes egy nagy derékövvel felvenni. Ha egyszínű felöltő helyett inkább egy terepszínűt veszünk, akkor ügyeljünk arra, hogy az összeállítás többi darabja minél egyszerűbb legyen.

Ha viszont maradunk a katonai zöldnél, akkor sokkal bátrabbak is lehetünk, nyugodtan párosíthatjuk élénk színű, nagy mintás darabokkal. Igen, még a párducminta is belefér. A kabáttal kombinálható ruhadarabok tárháza pedig kimeríthetetlen, a csipkeruha, a tüllszoknya is jöhet, de aki nem ennyire merész, annak ajánljuk a szűk farmereket vagy szövetnadrágokat. Persze a farmershort sem tiltólistás, de itt az ősz, így ez már nem annyira praktikus viselet.

Ami a kiegészítőket illeti, minél nagyobb, annál jobb és lehetőleg legyen aranyszínű. Ha gondoljuk, akár a gombokat is érdemes lecserélni réz- vagy aranyszínűre. Az egyik stylist szerint a katonai kabát azért is jó választás, mert még retikült sem kell magunkkal vinni, hiszen a nagy zsebekbe minden belefér. A dzsekit egyébként egy inggel és mellénnyel is ki lehet váltani, ez további variációkat jelent és talán nem lesz annyira férfias az összhatás.

És hova rohanjon, aki ellenállhatatlan vágyat érez, hogy beszerezzen egy katonai kabátot? Ha egy olyan darabra vágyunk, amelynek története van, és szabadon alakíthatjuk, mondjuk teleszórhatjuk szegecsekkel, esetleg gyönggyel kirakott váll-lapot vagy gallért csinálhatunk rá, akkor irány valamelyik turkáló, mondjuk a Jajcica. Természetesen a fast fashion üzletek is rárepültek a military stílusra, és tele vannak a boltok olyan darabokkal, amelyek kellően nőiesek, például finom anyagból készült, de szigorúan katonai zöld blúzokat vásárolhatunk az Asostól vagy az Inditextől.

Az utóbbi márkacsoportnál egyébként műbőrrel kombinált katonai kabátok is kaphatóak, ezzel két trendet üthet egy csapásra. A Bershka-Pull&Bear-Stradivarius vonalon érdemes keresni a terepmintás darabokat is, de készüljünk fel arra, hogy 10 ezer forint alatt nem találunk semmit. A nőiesebb szabású felöltőkért pedig irány a Zara vagy a Mango. Az előbbiben 23 ezer, az utóbbiban 16 ezer forintért találtunk ilyet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra