Tizenöt év felett sem ciki a gyerekosztályról öltözni

Korábban megnéztük már, hol érdemes vásárolni a molettebb hölgyeknek, vagy azoknak a 40-es nőknek, akik tinilányukat kísérgetve is szívesen vennének egy-két divatosabb darabot. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a helyzet akkor, ha a 15, illetve 14 év alatti gyerekeknek szánt ruhák közé keveredünk, mint mondjuk Mészáros Dóra tette. A korábbi tapasztalataink – például az iskolás körkép – szerint itt is vannak kincsek, feltéve ha nem vagyunk magasabbak 167-170 centiméternél és a pluszkilókat is csak hírből ismerjük. Részletek a hajtás után!

Magyarországon nincs sok olyan márka, amely minden korosztályra gondol, mi ezek közül is a legnépszerűbbekbe látogattunk el. A H&M-ben kompletten fel tudtunk öltözni, a Zarában szintén, a C&A kínálata nem volt meggyőző, de az F&F-é igen. Mielőtt belevágunk tisztázzuk: gyerekosztályról azért van értelme öltözködni, mert általában olcsóbbak a cuccok, mint a női osztályon és van néhány nem túl infantilis, fantátziadús darab. Viszont bármennyire is tetszik egy ruha, és bármennyire is olcsó, azért olyasmit ne vegyünk, ami épp egy kicsit kicsi. 160 centi magas, 51 kilós modellünkre általában a 12 éves gyerekeknek, vagy a 156 centis lányoknak ajánlott ruhák voltak jók, de fel tudta venni a 122 centi magas kicsikre való pulóvert is, csak épp hülyén ált rajta. A nadrágvásárlásnál ne nagyon számítsunk a gyerekosztályra, mert a lánykák csípője jóval keskenyebb, mint a nőké, így nem valószínű, hogy kapunk megfelelő gatyát. Cipők terén viszont 38-as méretig van választék, érdemes körülnézni!

Tesco/ F&F

A hipermarket-láncról már többször is kiderült, hogy jó lelőhelye az olcsó és (viszonylag) divatos holmiknak és már korábban is volt, hogy a gyermekosztályon találtunk egy szép kabátot vagy felsőt. A kiírás szerint 15 év alattiaknak szánták az itt kapható holmikat, de ez ne riasszon el senkit és a sok rózsaszíntől sem kell megijedni. Akárcsak a legtöbb márkánál, az árcédulán az ajánlott korosztály mellett feltüntetik azt is, hogy milyen magasságú illetőkre lehet jó az adott darab. Alapvető tapasztalat, hogy egy pár centit érdemes hozzáadni a magasságunkhoz, mondjuk 167 centivel nyugodtan emeljük le a 170 centiseknek szánt ruhákat.

Persze így is előfordulhat, hogy a nadrág kicsit szűk lesz, főleg, ha csípőben, fenékben kicsit kerekebbek vagyunk. Bár a polcok között járva úgy tűnhet, hogy csak kis mértek vannak, nem kell feladni a reményt, nézzük meg rögtön a leghátsó darabot, ez általában jó lesz. Sajnos most nem találtunk annyi kortalan darabot, de két szettet is így is sikerült összeállítani. A nagy szíves pulóver például most igazán divatos. Természetesen a cipők között is érdemes körülnézni, 39-es a legnagyobb méret.

Kedvenc darab: A flitteres, natúr színű pulóver 4700 forintért

C&A

Bár ismét főként az idősebb korosztály képviselőivel találkoztunk a körutunk során, ez nem tántorított el minket. A gyerekosztály sajnos kisebb volt, mint emlékeinkben, de így is találtunk például egy natúr színű nadrágot, amit bármikor felvennénk és a kutya sem mondaná meg, hogy nem a női holmik közül emeltük ki. Biztos, ami biztos alapon 170 centiméteres gyereknek ajánlott cuccokat próbáltunk, a több színben is kapható tigrises (annyira ízléstelen, hogy már menő) pulóvert viszont még azok is felvehetik, akik ennél magasabbra nőttek úgy 6 centivel. Bár nadrágot, valamint kötött árut találni nem volt annyira nagy kihívás, a pólók és egyéb felsőrészek tényleg túl gyerekesek ahhoz, hogy 10-12 év felett is hordják. Még valami, a címkéken itt nem szerepel a kor, csak az ajánlott magasság.

Kedvenc darab: tigrises pulóver több színben 3590 forintért

H&M

Először is plusz pont a márkának azért, hogy a hivatalos honlap üzletkeresőjében az adott boltra kattintva kiírja, hogy lehet-e gyermekholmikat is kapni és mindezt magyarul. Aki járt már H&M üzletben, biztosan átvágott már a gyerekosztályon akkor is, ha neki éppen nincsen gyereke, mert vagy arra vezet az út a férfi cuccokhoz, vagy máshol nagy a tömeg és hasonlók. A C&A-val ellentétben itt néha az az érzése támad az embernek, hogy a kis felnőtteknek akarják öltöztetni a kölyköket, ez persze a mi szempontjukból előny. Például találtunk egy egész jó (mű)szőrmemellényt, ami 7 ezer forintba, kábé feleannyiba kerül, mint a női osztályon. A címkéken itt ismét fel van tüntetve a kor (ez az amerikaiaknak) és a magasság (ez az európaiaknak).

Szerencsére a gyerekek nagyra nőnek, így találtunk olyan pólót is, ami 170 centiméter magasak is bátran hordhatnak. Az egyébként menőnek számító rókával diszített pulóver sajnos csak 8 év alattiaknak készült, épp egy kicsit kicsi a 90-es mellbőségre, de egy hosszú pólóval azért hordható. Van csinos, fekete blézer 5990 forintért, ebből 164 centiseknek is készült méret. És még valami, ha párducmintás bokacsizmára vágyik, itt az ön helye, elvileg 39-es a legnagyobb méret, de abban az üzletben ahol jártunk, csak 38-as volt.

Kedvenc darab: a rókás pulóver 3990 forintért

Zara

Az összes márka közül ez a legdrágább, és az ember bizony meggondolja, hogy otthagyjon-e 16 ezer forintot egy hipermenő csizmáért, amit gyermeke nem fog túl sokáig hordani. Persze más a helyzet, ha magunknak vásárolunk, hiszen kicsi az esélye, növésnek indulna a lábunk. Leginkább egyébként innen lehet divattudatos kis felnőttnek öltöztetni lányunkat vagy fiunkat.

Hogy ez mennyire jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga, a gyermekosztályról is öltöző nagykorúaknak mindenesetre jól jön, bár ugyanezeknek a cuccoknak a mását vásárolhatja meg a női holmik között is az ál-Chanel blézerektől kezdve a szegecses ruhákig. Igaz, a gyerekosztály pár ezer forinttal olcsóbb. Míg anyunak a szegecses ruha 14 ezer forintba fáj, addig lányáé csak 8695 forintba kerül, és ugyanez a helyzet a lábbelikkel is, lásd ezt és ezt. Ezekből egyébként 39-es a legnagyobb méret a gyerekosztályon. Gyerektáskák is vannak, ráadásul olcsón: ez a bőrtáska például csak 6995 forint. Az árcédulákon természetesen itt is van kor és magasság, a honlapon pedig feltüntetik, mely üzletekben kaphatóak gyerek cuccok, igaz, csak angolul.

Kedvenc darab: a bőrcsizma 14 ezer forintért

Oszd meg másokkal is!
Mustra