Extrém szandálokat fogunk hordani 2013-ban

A cipők szerelmeseinek nagy élmény a divathetek kifutóit fürkészni, mivel minden szezonban feltűnik egy-egy izgalmas darab. Az igazi női cipő a következő szezonban is magas sarkú, orrnál vagy saroknál kivágott, és pántokkal vagy szegecsekkel díszített lesz. A már tavaly unalmasnak számító törpesarok, balerina, és hegyes orr szinte végleg eltűnt a kifutókról, helyette az eddiginél több fémszínű, banánzöld és narancssárga, szandálfóboknak nem kedvező lábbeli lepte a divathetet, hogy a Prada gésa-holdjáróiról ne is beszéljünk. Összeszedtük azt az öt cipőtrendet, amivel biztosan nem lő mellé a következő szezonban!

Csatos gladiátor szandál

A gladiátor-trend nehézkesen és lassan megy ki a tervezők fejéből. Az évek óta uralkodónak számító őrületet jövőre nyitott orrú, bokát szabadon hagyó és magas sarkú verzióban is beszerezheti – írja a thelosangelesfashion.com. A legszerethetőbb gladiátor cipőt a New York-i divathéten, Alexander Wang kifutóján láttuk: más tervezők viszont kígyómintákkal, rengeteg csattal, pánttal dobták fel az eleve látványos darabot, mely 2013 nyarán elsősorban a föld színeiben és bordóban lesz kapható, viszont még mindig nem áll mindenkinek jól.

Bokapántos cipő

Bár a vágás miatt a láb rövidebbnek tűnik, mégis szeretjük a celebeken már sokat látott bokapántos darabokat, mivel kényelmesek és rendkívül jól megtartják a lábat. 2013 nyarára a tervezők a legtöbb esetben sarok nélküli, egybetalpú,vagy meghökkentő kivágásokkal megspékelt  bokapántos cipőket képzeltek el. A divathét legjobb ilyen jellegű cipője Anna Sui bézs színű szegecses szandálja és Marc Jacobs kislányos stílusú bokapántosa, amit zoknival mutatott be a tervező.

Merész színek

Színes cipőt általában monokróm,de leginkább fekete vagy fehér ruhához választ az ember. Már az őszi-téli kollekciókban is feltűntek a színes, mintás ruhákhoz passzoló különlegesebb darabok, amik 2013 nyarán is trendinek számítanak majd. A meseszép cipőket leginkább lapos sarokkal, vagy platform formában képzelik el a designerek, melyhez legtöbben a nehezen tisztítható velúr anyagot párosították. Nekünk jobban tetszettek a lakkbőr vagy bőr megoldások, amiket Rebecca Minkoffnál, Alexandre Herchcovitch mustársárga cipőjénél és a Mulberry banánzöld bokacsizmájánál láttunk.

Minimál design

Csak azért, mert egy cipő egyszerű, még nem azt jelenti, hogy nem látványos. A Jil Sander féle minimál stílus a következő szezonban fő irányvonalat képvisel majd a kifutókon és a divatlapokban egyaránt. A klasszikus formákban gondolkodó tervezők 2013-ban világos árnyalatú, kék vagy piros színekkel dobták fel több szezonra készített lábbelijüket. A jó befektetésnek számító klasszikus formákat a divathéten Philip Lim és Ralph Lauren is kiválóan alkalmazta.

A lapos szandál

A telitalpú és férfias félcipők mellett a divathét egyik legnagyobb slágere volt a lapos talpú szandál. A tökéletes mindennapi viseletnek alkalmas szandálokat 2013 nyarán fekete, bézs és ezüst színben is megtaláljuk, de széles, színes pántokkal készült verziója is nagy népszerűségnek örvend majd a városi nők körében. Bokapánttal kombinált színes szandált tervezett a Gucci és Vivienne Tam is a következő szezonra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra