Vállalhatóra retusálták a csontsovány modellt

A dugásért ostorozó Karlie Klossról a japán Numéro magazin októberi kiadásába készített egy fotósorozatot az általában fekete-fehér képekkel dolgozó fotós, Greg Kadellel. A divatlapban félmeztelenül, szoknyában pózoló amerikai modellről előkerült a kép eredeti változata is, melyen jól látszanak az átlagnál vékonyabb Kloss bordái és szegycsontja, amit a Numéro keménykezű utómunkásai egyszerűen eltüntettek a fotóművész képéről. Egyesek szerint kár, hogy változtattak a fotón, mert egy természetesen vékony embernek bizony kilógnak a csontjai, ha hátradől, mások szerint viszont Kloss már eddig is elég anorexiás lánynak volt a példaképe, jobb, hogy eltüntették bőrét szinte átszúró bordáit.

Ön szerint melyik képnek kéne megjelennie?

Az anorexiások gyűjtőhelyének számító Thinspiration oldalán például gyakran felbukann a 20 éves modell, akit már a tavaly decemberi olasz Vogue sorozatáért is bírált az evészavarokkal küzdők egyesülete. Ők most is a befolyásolható lányokra nézve negatív hatásúnak titulálták az előkerült, Photoshop-mentes képeket – írja a dailymail.co.uk.

Az extrém vékony Kloss esete nem egyedi, egyre többször fordul elő, hogy a híres modellek azt kérik, hogy a róluk készült divatfotókon ne rajtzolják őket soványabbra, mint amilyenek valójában, sőt, inkább formás, nőiesebb megjelenést szeretnének.

Karlie Kloss retusmunka előtt és után
Karlie Kloss retusmunka előtt és után
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek