Öt tipp, hogyan csökkentse táskája súlyát

A nők hajlamosak olyan kiegészítőket, ruhadarabokat hordani, amelyek nem tesznek jót az egészségüknek, sőt, életveszélyesek lehetnek, és utána persze csodálkoznak, hogy miért is fáj a hátuk, zsibbad a karjuk és hasonlók. Jó esetben egy lelkiismeretes szakember felhívja a figyelmet arra, hogy talán nem kellene reggelente egy eltúlzott túlélőcsomaggal a vállunkon elindulni. Így történt ez a Styleist egyik szerzőjével, Christina Andersonnal is. Amikor a csontkovács meglátta, hogy mekkora oldaltáskával jár, finoman megjegyezte, hogy vagy kipakolja a felesleges cuccokat vagy izomerősítő-gyakorlatokat végez. Anderson az előbbit választotta és öt pontban össze is szedte a tapasztalatait. A tippeket a hajtás után olvashatja!

1. Nem túl nagy élmény minden nap magunkkal cipelni a laptopunkat, főleg, ha a tömegközlekedést választjuk és több helyre is el kell jutnunk. Ha van elzárható fiók, vagy megbízunk annyira a környezetünkben, akkor hagyjuk bent a munkahelyünkön a készüléket. Igaz, ezt csak azok tehetik meg, akiknek otthon is van egy gépük.

2. Nem, a tabletet sem kell mindig magunkkal cipelni, főleg, hogyha van okostelefonunk is, A és B pont között a legtöbb dolgot azzal is el tudjuk intézni. Tény, hogy könyvet, újságot olvasni sokkal kényelmesebb egy nagyobb kijelzőn.

3. Nem túl kényelmes egész nap magas sarkú cipőben tipegni és télen is jól esik lecserélni az átázott lábbelit. A váltócipőt azonban nem kell állandóan magunkkal hordani, ezt ugye már az óvodában, iskolában is megtanultuk, bőven elfér néhány pár az asztal alatt vagy a fiókos szekrényben.

4. Kizárt dolog, hogy egy nap alatt mind a 12 rúzsunkra szükség lesz, vagyis jelentős súlycsökkenést érhetünk el azzal, ha minden dekorkozmetikumból csak egyet tartunk magunknál, azt, amit a leggyakrabban használunk vagy azt, amire aznap biztosan szükségünk lesz.

5. Nem kell magunkkal cipelni a méretes napszemüvegtokot sem, ha ragyogó idő van, úgyis rajtunk van a napszemüveg, rosszabb esetben pedig feltolhatjuk a fejünkre vagy beleakaszthatjuk a pólónkba vagy a blúzunkba.

Egy korábbi cikkben egyébként annak is utánajártak, hogy mitől lesz kevésbé kaotikus egy női táska. A tapasztalatok szerint ahol magazinok és a könyvek vannak, az igazi mennyország a felesleges cuccoknak, de nem segít a sok névjegykártya, papír zsebkendő és egyéb fecnik, ezeket érdemes egy noteszben tárolni. A Stylelist egyik gyakornoka, Jada Wong szerint emellett reggel érdemes minden olyan papírt kidobni, amire már nincs szükség. És még valami: a világos bélés is áttekinthetőbbé teszi a káoszt, valamint bármennyire ódzkodunk tőle, minél nagyobb egy pénztárca, annál jobb.

A tartalom átvizsgálása mellett természetesen megmérték azt is, hogy kinek mennyit nyom a táskája az egész tartalmával együtt, laptop nélkül. Átlag 2,844 kilogrammra jött ki. A Daily Mail 2007-es cikke szerint egyébként folyamatosan nő a táskák súlya, öt év alatt állítólag 38 százalékkal nőtt, és számításaik szerint 2017-ben egy átlagos kiegészítő a tartalmával együtt 3 kiló lesz majd.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek