Victoria Beckham vagy Stella McCartney lesz az év brit tervezője?

A 2013-as tavaszi/nyári divathét küszöbén jelentették be a november 27-én megrendezésre kerülő British Fashion Awards 2012 jelöltjeit. A lista nem sokban tér el a tavalyitól, 2011-ben az év divattervezője az Alexander McQueen ház tervezője lett, az év márkája díjat pedig Victoria Beckham vihette haza. Az ASOS ellen fellázadó Mary Katrantzou begyorsított idén, tavaly még a legígéretesebb, feltörekvő designer kategóriában tarolt, idén már jelölést kapott az év divattervezője címre is.

2012-ben az összes nagyágyút jelölték, Christopher Bailey, Christopher Kane, az utoljára 2010-ben nyerő Stella McCartney és a rövidlátó Victoria Beckham is az esélyesek közt van. A divatszakértők szerint a küzdelem az év divattervezője címért az idén három kategóriában is jelölt Stella McCartney és nehézsúlyú kollegái, Alexander McQueen, a Burberry és a Mulberry között fog eldőlni. A Red Carpet díj dobogósai pedig Victoria Beckham, Roksanda Ilincic és Alessandra Rich lesznek. Az év modellje címet a Burberry új arca, Cara Delevingne vagy Jourdan Dunn viszi majd haza – találgat a Vogue.com.

Ön kinek adná az év legjobb brit tervezője díjat?

Új névként szerepel az idei jelöltek között a 2007-ben diplomázott JW Anderson, aki mindig meglepi közönségét a Londoni Divathéten – láthattunk már tőle Hair és Rasputin inspirálta kollekciót is az elmúlt években. Újoncnak számít a sztártervezők listáján a dublini származású Simone Rocha is, aki mindig remek elismeréseket zsebelhet be a sajtó részéről, tavaly pedig egy kapszulakollekciót is tervezhetett a Topshopnak.

Versenybe került az Agi&Sam névre keresztelt tervezőpáros, akik olyan nagy mesterektől tanulhatták ki a szakmát, mint Karl Lagerfeld, vagy Alexander McQueen, de a nívós díjért versenyez az elismert táskatervező, Sophie Hulme is. A nyílt szavazáson a britishfashionawards.com oldalán október 31-ig bárki szavazhat a jelöltekre. A szavazók között a rendezők két jegyet sorsolnak ki a londoni díjkiosztó ünnepségre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra