A 10 legjobb őszi bizsu

A legjobb módja ruhatárunk frissítésének, ha csak néhány új kiegészítőt szerzünk be. A szegecses bizsuk mindent elöntttek ebben a szezonban, de aki nem akar wannabe-punknak öltözni, az is tud miből választani. Összeszedtük a 10 legviccesebb, legjobb, legmarkánsabb trendet a bizsuk terén: ha egyedi ékszerekkel akarja feldobni öltözetét rendeljen külföldről, vagy vásároljon a Retrockban, de bőven van választák a plázák fast-fashion boltjaiban is.

1. Kell valami bajszos

A férfipólókon már tavaly feltűnt a bajusz motívum, idén már a nőkön is jelen lehet a hipszterség szimbóluma: ha bajszos pólót nem szívesen hordanánk, de tetszik a kackiás forma, vegyünk bajszos nyakláncot, gyűrűt, vagy karkötőt. Egyelőre a legjobb bizsukat neten találtuk, de valószínűleg a magyarországi boltokban is hamarosan lesz miből válogatni.

2. Gallérnak látszó tárgy

Már tavaly erőltették az üzletek a gallérokat, akkor csak a bevállalósabbak vettek különféle felcsatolható inggallérokat. Most ősszel az ékszerek közt kell már keresnünk a nyakbavalókat, ezüst és aranyszínű fémfélnyakláncok formájában. A H&M-ben csak 2490 forint a súlyos nyaklánc-gallér, a Stradivariusban kicsit drágább, de többféle van. Bizsuként hordhatjuk csónaknyakú ruhával, de sokan ingük fölé, vagy alá veszik a fémgallért.

3. Midnegy, csak legyen rajta állat!

A nőkben élő cukiság iránti vágyat rendszeresen meglovagolják az üzletek, de kisállatos ékszerből sosem elég. A legjobb dolgokat ebben a kategóriában is az Asoson és a Topshopon találtuk, de bízunk benne, hogy a fast fashion üzletek is elkezdenek végre kutyafejes és nyulas gyűrűket, karpereceket árulni. Érdemes benézni a Sztputnyik shopba és a Retrockba is, ezeken a helyeken már tavaly is szép és nem drága állatos gyűrűket, karkötőket vehettünk.

4. Hatalmas fukszokat mindenkinek!

Minden divatfotón teleaggatják újabban a modelleket vastag, aranyozott láncokkal, köves nyakékekkel és fityegőkkel: ha elirigyeltük a barokkos túlzásokat a kifutókról, leginkább a Zarában érdemes nézelődni, de a H&M is készül egy elég ígéretes, gallérformájú, köves nyakékkel a szezonra. A csillogó, mondhatni giccses darabok nem olcsók, de akár egy 10 ezer forintos lánc is feldobhatja kis fekete ruhánkat. A hangsúlyos nyakláncoknál arra érdemes figyelni, hogy ha nem akarunk simán közönségesek lenni, öltözzünk mellé egyszerűen, vagy sajátítsuk el a mintakeverést mesterfokon.

5. Mi már tudjuk, mi az a gallércsipesz

Egyik kedvenc újdonságunk a gallérra csíptethető lánc. Itthon csak a Pull and Bearben lehet kapni – az üzletek honlapja szerint –, de a Topshopnál többféléből válogathatunk. A legegyszerűbb farmeringünket eléggé feldobja egy hasonló bizsu.

6. Fülre kanyarítható éksze, nem csak gótoknak

Furcsa, de egyre terjedő trend a fülre akasztható dísz: a visszafogottabb darabokat tulajdonképp bárki felveheti, ha bulizni indul, a túldíszített, köves, strasszos verziókat csak az viselje, aki nem bánja, ha mindenki a fülét bámulja és fogdossa. A hazai fast fashion boltokban találhatunk néhány egyszerűbb darabot, de az érdekes füldíszeket megintcsak a Romwétól, a Topshoptól, vagy az Asostól rendelhetjük meg. Nem nagy befektetés, a legcirádásabb darabot is megússzuk 5 ezer forint alatt.

7. Barokkos fülbevalók

Elegáns, nőies trend a barokkos nyakláncok mellett a hatalmas fülbevalók térnyerése. A H&M-ben jó áron vehetünk igazán szép klipszeket és fülbevalókat, de a Zarában is érdemes körülnézni: ott a hatalmas nyakláncokkal harmonizáló darabokat szerezhetünk.

8. A vastag karperecek egyszerű ruhával mutatnak jól

A vastag karperec nem szezonális trend, de most könnyen beszerezhetünk valami különlegeset: például a H&M aranyszínű, masnis karkötőjét 1490 forintért. Elegáns darabokért a Mangóban érdemes nézelődni. A legjobb, ha két ugyanolyan karperecet veszünk és mindkét karunkra jut egy. Ha a letisztult karktők nem tetszenek, nyugodtan vehetünk láncos, strasszos, gyöngyös, szegecses verziókat is.

9. Egy bojtos öv feldobja a zsákruhát is

Ha már barokkos a trend, akkor kiegészítőinkkel is rátehetünk egy lapáttal: a Stradivarius és a Mango bojtos, megkötős, aranyrészletekkel átfutatott övekkel készült őszre. Egy jól megválasztott ruhával, szép ékszerekkel mutatós a fityegőkkel ellátott öv, de farmerünket is biztos feldobja.

10. Vegyen napszemüveget télen is!

Nyár végén sem kell elpakolni napszemüvegeinket. Bár ritkábban fog tűzni a nap, ősszel azért még hasznát fogjuk venni egy divatos keretnek. A Zarában bőven van még kínálat, de a H&M is készül a szezonra egy csokibarna-fekete keretes napgéppel. A púderszínek is jól mennek majd őszi ruhatárunkhoz, de az is elég, ha a neon keretes szemüvegeinket elpakoljuk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra