no

Az ősz nagy slágere lehet a mágneses manikűr

A Ciaté forradalmian új 3D-s kaviár és bársony körömlakkjának piacra kerülésével várható volt, hogy a konkurens kozmetikai cégek is igyekeznek előrukkolni valami hasonlóan frappáns ötlettel. Először a Lancôme kísérletezett vele, majd többek között a Layla és az IsaDora is piacra dobta ugyanazon a technikán alapuló elegáns, fémes árnyalatú, mágneses körömlakk családját. A speciális formula vaspigmenteket tartalmaz.

Mágnes körömlakk
Mágnes körömlakk

A lakk felvitele rendkívül egyszerű, mindössze egy réteg felvitele után a csomagoláson elhelyezett mágnest kell a köröm fölé helyezni, majd 15 másodperc után a lakkban lévő vaspigment berendeződik a mágnes által meghatározott, sugaras formában. A fényesebb és maximális hatás érdekében ajánlott átmenni az egészen egy réteg átlátszó körömlakkal is.

Amennyiben színes alaplakkot használunk és arra visszük fel a mágneses lakkot, akkor az alsó réteg átüthet rajta, így még többféleképpen variálhatóak a minták. Ha viszont többféle mágnesmintát szerzünk be, az olimpiai csapatoknak szurkoló hölgyekhez hasonlóan mindegyik körmünket más-más mintájúra festhetjük.

Szilveszter előtt egyébként mi is kipróbáltuk egy mágneses körömlakkot, mégpedig az Essence szettjét. Akkor 599 forint volt a lakk és 499 a mágnesezéshez nélkülözhetetlen gyűszű. Kicsit gyakorolnunk kellett, és amikor már majdnem feladtuk, sikerrel jártunk: „győzelem, megjelentek a vízszintes csíkok, bár ezek csak nagyon közelről vehetőek észre, és sokakban kelt olyan érzést, mintha valami nem stimmelne a köröm struktúrájával" – hát igen, a mágneses manikűr enyhén körömbetegségre emlékeztet.

Az IsaDora mágneses körömlakkok az Essence-éhez hasonlóan itthon is beszerezhetőek, áruk mágnesmintával 2290 forintba kerül, de háromféle mágnesminta külön is megvásárolható 1190 forintért a Douglas üzleteiben. A Sephora oldaláról pedig 16 dollárért, 3600 forintért rendelhető a speciális effektusú lakk.

Azt, hogy hogyan érdemes elkezdeni mágnessel a minta kialakítását a két és fél perces videóban  megnézheti. Pinterestezőknek és azoknak, akik nem érik be a szilveszteri lakkmustrával pedig ezt a körmös trükkökben kifogyhatatlan board-ot ajánljuk, ahova szinte óránként kerül fel a mágnes lakkozással kapcsolatos újabb ötlet.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek