Miuccia Prada tervezi a Nagy Gatsby jelmezeit

A már most divatfilmként emlegetett A nagy Gatsby című film kosztümeinek megtervezését Miuccia Prada-ra bízta a filmadaptáció rendezője, Baz Luhrmann. A Moulin Rouge és a Rómeó és Júlia direktora az F. Scott Fitzgerald azonos című regényéből készülő film főszerepére Leonardo DiCapriót és Prada koktél ruháját az eBay-en áruló Carey Mulligant választotta. A Tiffany & Co ékszerekkel telepakolt film a húszas évek Amerikájába kalauzolja a nézőt, ahol mindenki titokzatos és milliomos: a készítők pontosan akarták ábrázolni az 1920-as évek divatját, flapper ruháit, szőrméit és kalapjait. Miuccia Prada és a rendező felesége, az ausztrál jelmeztervező, Catherine Martin negyven Prada és Miu Miu ruhát dolgozott át a divatház archívumából a film kedvéért.

Carey Mulligan a Nagy Gatsby-ben
Carey Mulligan a Nagy Gatsby-benCourtesy Of Warner Bros. Picture

„Általában megpróbálok nem szó szerint utalni az adott korra a munkámban, mert nem mindig úgy van, ahogy én gondolom. De amikor a jelmezeken dolgoztam, rájöttem, hogy kis átalakítással sok darab válik azonnal a húszas évek trendi darabjává” – mondta a 63 éves tervezőnő a Vogue-nak.

Nem ez az első alkalom, hogy a rendező a Pradával dolgozik. Együtt készítették az 1996-ban bemutatott Rómeó és Júlia jelmezeit is: Leonardo DiCaprio akkor Prada öltönyben udvarolt kolleganőjének, Claire Danes-nek. A közelmúltban a New York-i Metropolitan Múzeumban megnyílt Prada & Schiaparelli kiállításról pedig a Gatsby rendezője forgatott a tervezőnőnek egy rövidfilmet. A filmet eredetileg karácsonykor, december 25-én mutatták volna be az amerikai mozikban, de a Vogue.it szerint a premierre 2013 júliusáig még várni kell.

Oszd meg másokkal is!
Mustra