Boltkörkép: szegecses műbőrt hordunk majd idén

Bár még tart a kánikula, az üzleteket már elöntötték az őszi cuccok: megnéztük hol, mit lehet kapni augusztus végén. Aki szeretne a kicsit hűvösebb első szeptemberi napokon divatosan feszíteni, annak el kell indulnia beszerezni a következő szezon kötelező darabjait. A divatszakemberek által ajánlott 10 trendből már sokkal több kapható itthon, mint gondoltuk volna: mintás, virágos pizsamagatyát szinte bárhol szerezhetünk, barokkos cuccokért a Stradivariusba, a kifutókról ellesett darabokért a Zarába érdemes menni. És érdemes sietni: a legjobb ruhákból, cipőkből már most mérethiány van, amit nem is értünk...

Bershka

A Bershkában főként a műbőrre és a szegecsekre mentek rá, mint mindenhol, csak itt kicsit nagyobb koncentrációban kaptuk a darkos beütésű holmikat és nem nagyon volt más. A műszálas csipkecuccok is nagyon mennek – ezek főleg csak nagyon vékony tiniken mutatnak valahogy, akárcsak a testre simuló ruhák tömege –, de aki ragaszkodik a trendekhez, keresgélhet military beütésű ruhákat is. Idén ősszel már mindenen van szegecs, ami egy idő után elég unalmas, pláne, hogy egy ideje már jósolják a punkos beütések eltűnését. Nem túl izgató a felhozatal, de legalább az árak nincsenek az egekben és leárazott nyári holmik között is turkálhatunk, hátha szembejön valami, mondjuk egy aranyos széldzseki, aminek szeptember elején még jó hasznát látjuk.

Stradivarius

A Stradivarius valahogy sokkal jobban és változatosabban készült az őszre, mint testvére, a szintén Inditexes Bershka. Vannak mintás nadrágok például, kobaltkék zakók is, military és borvörös cuccok minden mennyiségben. Itt bőven válogathatunk az ősz fast-fashion slágerének számító különféle színű farmeringek között, és ha eddig nem vettünk volna bakancsot, itt most tudunk. Nekünk tetszettek a szegecses félcsizmák is, bár többek szerint gyógycipőre hajaznak. Itt is tart még a leárazás, de érdemes már inkább új kollekciós cuccokba fektetni a pénzt, a csodaszép neonszín cipők és csíkos atléták lehet, hogy nem lesznek menők jövőre. Valahogy az egész üzlet jobban néz ki, mint a Bershka, igényesebbnek tűnnek a ruhák is, pedig tudjuk, valószínűleg ugyanarról a gyártósorról jönnek le. Akárcsak a legtöbb üzletben, még itt sem pakolták ki a teljes készlet, volt, aki lázasan pakolt, hajtogatott olyan pólókat, amelyekkel a honlapon mér találkoztunk, de a polcokon még nem.

New Yorker

A New Yorker nem a gyors kifutó-trend másolásra szakosodott, de azért ott is találunk őszre pont jó darabokat: virágmintás, sötét tónusú farmert egyelőre csak náluk láttunk, és puha kötött poncsókkal is tele a bolt. Persze még mindig elég nagy hangsúlyt kapnak a vicces fehérneműk és a furcsa kiegészítők, amik legalább olcsók. És igen, most már ők is felfedezték, hogy mennyire menő ha egy hétköznapi inget gombok helyett szegecsek díszítenek. Zara, vigyázz!

Pull and Bear

A Pull and Bear is a darkos tinikre ment rá így ősz elején, van koponyás atléta és katonazöld nadrág, de a jókislányok is találnak maguknak csipkés ruhát, majdnem-Chanel blézert és cuki táskákat. Sportos holmikban, tréningfelsőkben is jól felkészült az üzlet és végre a kiegészítőkre is érdemes vetni egy pillantást: sok szegecses, hangsúlyos bizsujuk van idén. Ha pedig valakinek még mindig nem fűlik a foga arra, hogy teljes árú holmikat vegyen, a még mindig kicsit füstszagú üzletben akad még pár akciós ruhadarab.

Zara

A Zarában végre találtunk elegáns, késő-őszi kabátokat is, egyik szebb, mint a másik, de az áruk elég húzós, egy átmeneti kabátért nem kevés a 40 ezer forint. Vannak állatmintás, Dolce&Gabba ihletésű szettjeik is, peplumos, leopárdos szoknyával és hatalmas, csillogó bizsukkal. Nagyon jók az apró mintás ingek, és a TRF részen a camouflage dzsekik, utóbbiak azonban már most mérethiányosak, vadászni kell egy-egy kisebb méretre. Kedvencünk a szegecselt vállú, hosszított fazonú blézer (22995 forint), hasonlókat eddig csak Mojzes Dóránál láttunk. A Zarában sok peplumos darab közül válogathatunk, de jobb, ha az anyagösszetételre figyelünk: egy poliészter felsőért sok a 10 ezer forint, nem?

H&M

A H&M egyelőre a pizsamafazonú nadrágokkal és a nagyon olcsó (2490 forintos) vékony pulcsikkal készül az őszre: a fehérneműosztályt még mindig a fürdőruhák uralják. Árban még mindig az egyik legjobb választás a svéd márka, de egyelőre nincsenek ultratrendi holmijaik. A kis, gyöngyökkel kirakott galléros fehér ruha nem olyan kellemes anyagból van, és piros zakó sem, ami a szezon egyik kötelező darabja lehet. Persze még millió cucc közül lehet válogatni, de komoly újdonság egyelőre nem jött velünk szembe. A bizsuk közt mindenképp érdemes körülnézni, itt kaphatók a szezon legjobb és legolcsóbb fülbevalói és nyakláncai.

C&A

Itt már a gyerek- és felnőttosztályon is nagyon készülnek a télre, hiszen mindenhol pufidzsekikbe botlottunk. Szinte az összes divatszínnel találkoztunk, voltak borvörös, mustársárga, mohazöld és kobaltkék darabok is, igaz, változó mennyiségben. A bejáratnál egyébként már azonnal egy rakásnyi virágos nadrággal hirdetik, hogy itt bizony követik a trendeket, bár voltak vitatható darabok, aki egy kicsit nyárias csipkeblúzt akar magának vagy esetleg még mindig nincsen női szabású Ramones pólója, mindenképpen térjen be ide.

Mango

Itt jöttünk csak rá igazán, hogy megéri megfogadni Lakatos Márk tanácsát és felpróbálni azt is, amit le se vennénk a polcról amúgy. Így kiderült, hogy alacsonyaknak is állhat jól a trapéznadrág, valamint az is, hogy olyannak is érdemes lenge vászonnadrágot próbálnia, aki addig ódzkodott tőle. A Mangóba már elért a kobaltmánia, és szép kardigánokat, pulóvereket lehet kapni, igaz, 10 ezer forint fölötti áron. Nőies military ruhákat is lehet kapni és igényes blézereket, szép táskákat. A cipőknél kisebb csalódás ért minket, a bakancsokból például már csak 37-es és 41-es méret volt a boltban, pedig még el sem kezdődött a szeptember.

F&F

Pár hete a showroomban már megtekintettük, hogy hiperileg mire lehet számítani és most utána is jártunk, hogy valóban megérkeztek-e már az őszi kollekció darabjai. Jelentjük, meg, igaz, azért nem minden, de akárcsak a C&A-nál, itt is lehet tobzódni a csipkeszoknyákban, ruhákban, blúzokban és az ősz színeiben. Az árak egyelőre megegyeznek a divatüzletekéivel, de itt legalább nagyobb méreteket is lehet kapni. Jó, mondjuk a kígyómintás skinny nadrágot tényleg csak haladóknak ajánljuk, mi is inkább visszahelyeztük a vállfára, de a díszített galléros blúzt azért hazavittük volna.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek