Jean Paul Gaultier lakástextilben utazik

Jean Paul Gaultier lakástextillel és kiegészítőivel bővíti birodalmát. A WWD értesülései szerint a francia tervező a speciális szöveteket gyártó Lelievre-vel kötött szerződést. A párizsi székhelyű cég függönyöket, párnákat, takarókat forgalmaz más, Gaultierhez hasonló, lakástextilben is utazó divatháznak, többek között a Missoni Home-nak, a Sonia Rykiel Maison-nak és a Kenzo Alacantra Maison-nak.

„Az én szakmám az öltözködés művészete, melynek bevált részleteit plántálom át a lakberendezés és textíliák világába” – mondta Gaultier az érdekesnek ígérkező projectről. A tervező és a Lelievre közös, nyolcféle textíliából álló kollekcióját a tervek szerint szeptemberben dobják piacra. Kíváncsiak vagyunk, hogy a függönyöknél és párnáknál visszaköszönnek-e a Gaultier védjegyének számító tengerészcsíkos, csipkés és tetoválásra emlékeztető motívumok vagy egy egészen más hangulatvilágot képzel el a tervező az otthonunkba.

Jean Paul Gaultier egyébként tavaly nyáron ünnepelte a márka fennállásának 35. évfordulóját, amelynek tiszteletére a montreali Museum of Fine Art-ben ingyenes kiállítást is rendeztek a designer munkáiból From the Sidewalk to the Catwalk címmel. Ezzel persze nem értek véget az izgalmak, idén tavasszal ugyanis átvette Karl Lagerfeldtől a kreatív igazgatói posztot a Diet Coke-nál, ahol a limitált szériás trendi üvegekre Madonna kilencvenes évekbeli erotikus és sikkes korszakát választotta témául. A tavaszi-nyári szezonra pedig a hatvan éves Gaultier az olasz La Perlával közösen még egy provokatív és drága fehérnemű kollekciót is piacra dobott. „A fehérnemű az életem része, az én kollekcióimban is mindig megtalálható. A La Perlában megtaláltam a tökéletes partnert.” – nyilatkozta Gaultier a 70 ezer forintos bugyit áruló luxusmárkáról.

Jean Paul Gaultier az haute couture shown
Jean Paul Gaultier az haute couture shownPascal Le Segretain / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra