Anja Rubik erotikus magazint szerkeszt

Újjáéled a 25 Magazin, melynek szerkesztője a 29 éves lengyel modell, Anja Rubik lett. A modell amellett, hogy a magazin címlapjára is felkerült, egy kisfilm erejéig Kanye West társaságában is feltűnik, amit Barnaby Rober fotós-rendező készített a lapnak. A több nyelven folyékonyan beszélő Rubik a New York Magazinnak adott interjújában elmondta, hogy bár a brandet átvették, a megszokott tartalmon változtatnak és inkább a szexualitás, erotika felé orientálódnak.

„Manapság a szex és a meztelenség  így vagy úgy, de alpári prűdségnek számít” – mondta a veterán modell. A lap első számának középpontjában ugyanis az erotika kerül, méghozzá női fotósok és divatban jártas nők szemszögéből nézve, mint Emma Summerton, Annie Leibovitz, Paola Kudacki, Camilla Akrans, Ellen Von Unwerth és Corinne Day, Liya Kebede, Inez Van Lamsweerde, Ellettra Wiedermann és Roxanne Lowit.

A világ 18. legjobban kereső modellje másfél évvel ezelőtt kezdett besegíteni az egyik barátja tulajdonában lévő 25 magazin szerkesztésébe Ausztriában. Bedolgozott néhány divattal kapcsolatos projectbe, szerkesztői munkába, változtatott az elképzeléseken, aminek köszönhetően pár hónap alatt új arculatot kapott a magazin.

plk

„A magazin a szex felé közelít, de a szex is divat. Szerettem volna létrehozni valamit, amitől az emberek másként gondolkodnak. Ami olyan, mint az erotika volt a hetvenes években. Azt szeretném, hogy a 25 legyen az új 69. Inspirációkat kerestem, a hatvanas évek végén, hetvenes évek elején népszerű Viva magazinból próbáltam ihletet meríteni, ami akkor egy női Penthouse magazinnak felelt meg. A hetvenes években annyira más volt az emberek hozzáállása a szexhez, sokkal szebb, sokkal szándékosabb volt, amit egészen megváltoztatott a nyolcvanas években kitört Aids-hullám, ami a kilencvenes évekre lett nagyon nagyon durva. Általában úgy gondolom, hogy az erotika egy érzékibb, természetesebb megközelítése a meztelenségnek és a szexnek, szemben a pornóval, ami igazán mesterkélt és nagyon vulgáris. Itt vannak például a plasztikai műtétek, mellimplantátumok, feltöltött szájak, amitől úgy néz ki az ajak, mint a női nemiszerv. Azt hiszem hiányzik az ártatlanság és a szex szépsége, ami a nap végén annyira természetes kellene, hogy legyen. Ha engem erotikus jellegű képek fotózására kért fel a Pirelli vagy Karl Lagerfeld, beleegyeztem, mert tudtam, hogy a képek nagyon szépek lesznek” – magyarázta Rubik a New York Magazin riporterének.

A 25 magazin júliusban került az újságárusokhoz, a most futó párizsi couture show alatt a Colette egy egész kirakatot rendezett be a magazin népszerűsítésére. Közben már készül a második szám, a novemberben piacra kerülő lapban már férfi fotósok is megjelennek, mivel Anja semmiképpen sem szeretné, ha feminista magazinként könyvelnék el lapját.

A New York magazin kérdésére, hogy miért nincs a magazinnak borítója, így reagált a szupermodell: „Valami nagyon erotikusat akartunk létrehozni és így fedél nélkül a lap majdnem olyan, mint egy meztelen, ruha nélküli test, aminek láthatjuk a gerincét. Nagyon nőies, nagyon érzéki, így amikor letoljuk a doboz tetejét, majdnem olyan, mint egy testet simitanánk végig. Nagyon törékeny, mégis erős, pont, mint egy nő.".
Nézze meg ön is a chicagói rapper-producer és a Barnaby Rober által rendezett, kaleidoszkópszerű képekkel és meztelen modellekkel tarkított klipet, mely szerintünk inkább pszichedelikusra sikerült, mint erotikusra.

asd

Oszd meg másokkal is!
Mustra