5 celebtrend, amit ne próbáljon ki!

Nap mint nap beszámolunk a jelenlegi irányzatokról, stílusokról, esetenként még tanácsokkal is szolgálunk, hogy hogyan kell viselni őket. Ez nem azt jelenti, hogy hordani kell mindent, ami a boltok polcain felbukkan, mert vannak divatirányzatok, melyek jobb, ha minél gyorsabban a feledés homályába merülnek. A stylelist.com kiválasztott öt olyan nyári trendet, melyet a celebek ugyan hordanak, de nekünk nem érdemes kipróbálni.

1. Haspóló - bármilyen formában ciki tud lenni

A legtöbb nő számára előnytelen felsők idén annyira divatosak, hogy háromféle verzióban is kaphatóak: van lenge, ingszerű változat (általában megkötős), és melltartókosaras (általában elöl cipzáras formában). A vékony testalkatú nőkön esetleg mutatós, retro topokat olyan hírességek hordják szívesen, mint a 41 éves Jennifer Lopez, és Miley Cyrus, aki rövid felsőjével még Jennifer Lawrence arany ruháját is lenyomta a 'The Hunger Games' premierjén.

Selena Gomez is egy kétrészes Dolce & Gabbana ruhában jelent meg a vörös szőnyegen márciusban a Nickelodeon Kid's Choice Awards-on, ugyanitt Katy Perry egy merészebb, neon összeállítást választott, szintén hasat szabadon hagyó toppal. Freida Pinto indiai színésznő pedig a Cannes-i filmfesztiválra választott egy rövid felsőrésszel készített Salvatore Ferragamo ruhát.

És ön miért ne hordja ezt a trendet? A míderszerű felső hosszított derekú szoknyával elegáns, de csak akkor, ha egy csepp zsír sincs derekunkon: ha van, az csúnya úszógumiként fog kitüremkedni a szoknya és a felső közt. A lenge változatban mindenki slampos, 18 év felett még a strandra se vegyünk ilyet, az elöl megkötős ing pedig leginkább Lolitáknak, vagy western hősnőknek áll jól, esetleg egy fesztiválra süthetjük el, ha nem celebek, csak átlag halandók vagyunk.

2. Magassarkú tornacipő - esetleg egy 400 eurós designerdarab jól nézhet ki...

A nemrég divatba jött edzőcipő fazon attól különbözik társaitól, hogy belsejében egy néhány centiméter magas rejtett éksarok található. Az azonnal felkapott hóbortot Isabell Marant indította el, az ő bemutatóján tűnt fel először a kívülről szimpla tornacipőnek tűnő darab – és igen, csak tőle érdemes megvásárolni a sokak által koppintott magasított cipőt, mert az övé valahogy legalább kinéz. Igaz, baromi drága. A divathullám más tervezőket is megihletett, a kényelmes cipőket a DKNY, a Marc Jacobs, Giuseppe Zanotti és a See by Chloe is beillesztette kollekciójába, persze az ő termékei sem olcsók, bezzeg a Deichmann emelt sarkú edzőcipője csak 12900 forint. Ebből sem lenne hatalmas őrület, ha sztárok és divatbloggerek nem viselnének ilyen cipőt, láttunk már "sneaker wedges"-t Gisele Bündchen, Miranda Kerren, Lindsay Lohanen, Katy Perryn, Nelly Furtadón és Beyoncén is.

3. Combcsizma - főleg nyáron minek?

A hosszú, combra feszülő, kényelmetlennek tűnő combcsizmákról mindig a Pretty Woman című film jut eszünkbe. A hírességek évről-évre visszanyúlnak a kilencvenes évek legelejéről megmaradt csizmához, ami különösen alacsony, rövid lábú nőkön néz ki röhejesen. Rihanna szegecses farmersorttal és túlméretezett farmeringgel hordja, Heidi Klum a Nickelodeon Kid's Choice Awards-on tejszín színű miniruhájához szürke combcsizmát vett, a 26 éves amerikai színésznő, Ashley Tisdale pedig lábujjat szabadon hagyó, barna combcsizmában bukkant fel a Los Angeles-i Studio Cityben.

Mondjuk, Tisdale legalább hozzáöltözött az amúgy groteszk látványt nyújtó, elöl fűzős darabhoz, Celine táskával, kötött sapkával, laza pólóval nem is keltett annyira rossz benyomást. Az amúgy sem magas Jennifer Hudson vétett talán legnagyobbat a jóízlés ellen, amikor 2011 telén pezsgőszínű ruhájához színben passzoló, kövekkel kirakott Francesco Scognamiglio combcsizmát választott.

4. Rojtos táska - öltözzön hozzá rendesen!

Az indián stílusú, rojtos hippitáskák váltják a borítéktáskákat és túlméretezett designerzsákokat celebéknél. A veszkós trendet követi többek közt Nicole Richie, akit már többször lefotóztak rojtos táskájával, de a hetvenes évek hangulatát csempészte a vörös szőnyegre idén Cannes-ban Elle Macpherson is, aki csíkos ruhájához választott egy fekete, rojtos táskát.

A bohém táskára is igaz, ami a magasított talpú edzőcipőre: egy minőségi, bőr verzió jól nézheti ki, ha hozzáöltözünk, de mindenképp alkalmi darab marad: egyáltalán nem illik irodai szettekhez, át nem gondolt, csak úgy reggel felkapott laza ruhákhoz. A műbőr rojtotokkal kivert változatról meg talán nem is kell külön leírni, miért ronda: mert a műbőr lógók hamar szétesnek, kettéválnak, a táska 1 hónap alatt olyan lehasználttá válik, amilyen olcsó volt.

5. Cowboy csizma - felejtsük el végre!

Évről-évre elszomorodunk, amikor meglátjuk a divatházak kifutóin a legújabb western csizma kínálatot, hát még milyen szomorúak vagyunk, mikor Hollywoodi celebek illegetik magukat benne a vörös szőnyegen. A cowboy csizma az amerikai western filmek hatására szivárgott be a divatvilágba, de mindennapos viseletnek csupán a '80-as évek óta számít. Az örök darabért rajong többek között Miley Cyrus,Taylor Swift, Carrie Underwood és Vanessa Hudgens, aki idén nyáron a Coachella Fesztiválra is western csizmában érkezett.

És mi a baj a veszkócsizmával? Például, hogy ha 36-osnál nagyobb lábra vesszük fel, olyan hosszúnak fog tűnni benne a lábfejünk, mintha békatalp lenne rajtunk. Emellett viszonylag kevés szituációban hordható, bulizáshoz manapság már kicsit ciki, munkahelyre röhejes, hétvégi kiránduláshoz túlzás (na meg drága is ahhoz, hogy csak úgy elnyűjük kirándulás alatt), egy helyre viszont tuti jó (lett volna): az amerikai nagykövetség függetlenségi napi bulijára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek