Rikító ruhái miatt rúgták ki a Marks & Spencer női részlegének vezetőjét

Leváltották a Marks & Spencer női részlegének vezetőjét, miután a cég az elmúlt három évben botrányos eladásokat produkált. Kate Bostockot már a részvényesek is támadták, a márka harsány és ízléstelen színkombinációiért.

A népszerűtlen vezetőt a korábban a Debenhamsot is irányító Belinda Earl váltja, a cég vele próbálja megállítani az eladások további romlását. A keddi konferencián a részvényesek világossá tették, hogy kevesebb harsányságot, és több hosszúujjú ruhát akarnak, mellesleg kevesebb kardigánt szeretnének látni. Az elvárások között szerepelt még, hogy fókuszáljanak jobban a márka lojális vásárlóira, és kevésbé arra a 35 év alatti korcsoportra, akik úgyis máshol szeretik elkölteni a pénzüket. A panaszok közt szerepelt még, hogy a boltokban olyan hangos a zene, hogy megőrülnek tőle.

A márka eladása nem véletlenül romlottak ekkorát. A Daily Mailen Liz Jones hosszas publicisztikában elemzi, miért is olyan tragikus a M&S női részelge: “Mindenhol csíkokat, pöttyöket, aranyat és leopárdmintát látok. Mindezt egyetlen lánypólón. Mintha visszatértünk volna ‘80-as évekbe. Nem véletlen, hogy Kate Bostock közös megegyezéssel távozott, miután 6,8%-os csökkenést hagyott maga után” – írja a nő, hozzátéve, hogy azt sem érti, miért van ennyi brand a boltban, és miért 29,50 font (11 ezer forint) egy sima szürke pulóver.

Oszd meg másokkal is!
Mustra