Pénztárcabarát divat: tudjuk, mit viselsz idén ősszel

Azt már ugye régóta tudjuk, hogy a nagy divatházak szerint hogyan is kellene felöltöznünk az őszi és téli hónapokban. Valljuk be, nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ruhatárukat az ő kreációikból újítsák fel. Sebaj, így is fel lehet készülni a következő szezonra, ugyanis a nagy és drága márkák kollekcióiból inspirálódó, ám pénztárcabarát holmikat árusító cégek is előrukkoltak már a saját kollekcióikkal. Jó, ezek csak a nagy leárazások után, augusztus környékétől szivárognak be az üzletekbe, de az F&F és a H&M bemutatótermeiben már élőben is szemügyre vehettük az őszi/téli kulcsdarabokat.

Ahogy az általában lenni szokott, az őszi és a téli hónapok messze nem lesznek olyan színesek és vibrálóak, mint a tavasz és a nyár, de azért nem kell elkeseredni, aki szereti a mustársárgát, a zöld különböző árnyalatait, esetleg a padlizsánszínt, biztosan megtalálja számítását, főleg a svéd márkánál. „Imádom az idei ősz rengeteg lehetőségét, amelyek által megmutathatjuk a személyiségünk különböző oldalait. Az egyszerű, minimál darabok friss és modern érzetet kölcsönöznek, és nagyon jól néznek ki az eltúlzott formákkal, anyagokkal és dekorációkkal kombinálva” – nyilatkozta Ann-Sofie Johannson, a H&M vezető tervezője.

Ugyan VV Vera strasszos baseballsapkájának mása láttán kicsit elakadt a szavunk, azért a vadabb textúrák és dekorációk kedvelőinek nem kell kétségbeesniük, a műbőr peplummal és a strasszos paszománnyal az ő igényeik is ki lesznek elégítve. És hogy mik a H&M őszi/téli kollekcióinak kulcsdarabjai? A ruházati termékek közül a szabott kabátot, a bokarészen cipzáras nadrágokat, a túlméretezett, csavart kötött kardigánt, a buklé pulóvert, a hosszú ujjú ruhákat, a gallér nélküli blúzdzsekit és a nyomott mintás testnadrágot emelték ki. A kiegészítők közül pedig a következők dominálnak: berakásos válldíszek, rejtetten magas talpú tornacipők, elegáns papucsok, gyöngyvarrott táskák és sapka, amin mi kicsit megrökönyödtünk.

Az F&F kollekciója természetesen egy kicsit különbözik a svéd márka darabjaitól, de azért vannak párhuzamok, vegyük csak a peplumot, ami a Tescóban egy műbőrből készült blúz „tartozékaként” jelenik meg, és ha minden igaz, már 2900 forintért a miénk lehet. A goth divat kedvelői másként is kiélhetik majd magukat, már négyezer forint alatt vásárolhatnak maguknak csipkeblúzokat, hatezer forintért pedig ruhát is, ha az előző szezonokban lemaradtak volna erről a ruhadarabról és mondjuk a Dolce&Gabbana darabok kicsit húzósak árban. Akik az ünnepekre ki szeretnének öltözni, de félnek attól, hogy berángatják egy dark klubba, marad az art deco stílus (lásd Prada, BCBG). Jó, nekik kicsit többet kell fizetni, egy térdig érő ruha ugyanis 9900, egy estélyi pedig 12900 forintba kerül majd.

Akárcsak a H&M kollekciójában, modernizmus címszóval itt is lesznek minimalista, egyszerű szabású ruhák. Az egyik szürke Céline-kreáció mása például 8900 forintért lesz kapható, Jason Wu tyúklábmintás ruháinak jóárasított verziójához pedig szintén 10000 forint alatt juthatunk hozzá. Apropó hasonlóság, aki szívesen öltözik össze a párjával, itt 16900 forintért megvásárolhatja az előbbi márka narancsszínű kabátjának női mását. Sőt, a pufidzsekik hívei további darabokkal bővíthetik gyűjteményüket 16 ezer és 20 ezer forint között. A bemutatóteremben járkálva feltűnt, hogy a kockás ingek sem hajlandóak egyelőre kikopni a divatból, aki idén tavasszal nem talált magának megfelelő darabot, az ősszel 4500 forintért szerezhet be magának egyet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra