Idén a D.I.Y köröm a menő

Nyáron még az is festi a kéz- vagy lábkörmét, aki télen nem vetemedik hasonlóra. Az üzletekben nagyobb a pörgés a körömlakkos állványok körül, mert persze a legújabb színeket be kell szerezni. Idén ezek a fagyi színek, a neonok, és hódítanak a csillogó árnyalatok is. Ha nincs megfelelő színű körömlakk otthon, itt megmutattuk, hogyan lehet szemhéjfesték segítségével megfelelő színt keverni, itt pedig elolvashatja, milyen színt válasszon, ha mocsok menő akar lenni.

Ha sokféle körömlakkunk, rengeteg időnk, és celluxunk is van, meg lehet próbálni a körmeinket feldobni. A dolog roppant egyszerű, de apróbb buktatók adódhatnak.

Hasznos tanácsok

  1. Mindig meg kell várni a teljes száradást. Minden egyes réteggel nő a száradási idő, még akkor is, ha gyors száradást ígérő lakkot választunk
  2. A celluxot (vagy maszkolószalagot), nagyon erősen fel kell ragasztani, és mindenhol le kell, hogy fedje a körmöt, különben aláfolyik a lakk
  3. Körömvágó ollóval vagy sniccerrel érdemes dolgozni, mert kis mintákat kell kivágni, ezekkel egyszerűbb.
  4. Akár a gyerek mintalyukasztóját is el lehet kérni, és átlátszó fóliával machinálva izgalmas sablonokat készíthetünk a körmünkre.
  5. A lakkrétegek fölé kerüljön mindenképpen egy színtelen fedőlakk, hogy védve legyen a gondosan elkészített minta.

A lila-fekete kombináció bármilyen más színnel is kivitelezhető, a rózsaszín-neonrózsaszín, a piros-fekete, a halványkék-halványsárga egyaránt jól néz ki, de lehet játszani a matt és fényes variációjával is. Ma már lehet kapni mattító folyadékot, ami érdekes textúrát hoz létre. Ez talán a legegyszerűbben kivitelezhető műalkotás, először az egyik, száradás után a másik oldalt maszkoljuk ki gondosan. Ha kész, jöhet a fedőréteg, a megfelelő csillogásért.

     

    Itt már jön egy kis ravaszság, mert nem a körmöt fogjuk pingálni, hanem a celluxot. Ebben az esetben a maszkolószalag nem javasolt. Az átlátszó ragasztószalagot különféle lakkokkal kenjük be, majd száradás után ízlés szerint a valamilyen natúr színnel kifestett körömre ragasztjuk. Érdemes lefesteni utána színtelen lakkal a körmöt, hogy megelőzzük a cellux leválását.

     

A color blocking még mindig menő, és viszonylag egyszerűen megvalósítható ezen trend körmökre való átvitele. Ha a körmöt ennyire színesre készítjük el, akkor a ruha ne legyen hasonlóan színes, mert az összhatás nem lesz jó. Itt a háromszöges kitakarást érdemes alkalmazni, egy halvány alapra, de természetesen a neonokat is használhatjuk. Túl sokat azonban ne keverjünk egymással, inkább a natúr alapra helyezzünk egy feltűnő színt.

 

Szintén egyszerűen kivitelezhető a történet, csak egy helyen kell letakarni a körmöt, majd kihúzni feketével. Ha teljesen megszáradt, akkor egy vékony ecsettel (teljesen jó hozzá egy vékony festőecset is), színes kontúrt húzunk a fekete alá. Ezt a festési módot nagyon rövid körműeknek nem ajánljuk, mert összenyomja a körmöt, ha mindenképpen erre vágyna, akkor érdemes keskenyebb vonalat húzni.

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek