Leárazás mindenhol: taposás és mínusz 30 százalék

Az Inditex boltjaiban –Bershka, Zara, Pull and Bear, Stradivarius, etc.– június 28-án, csütörtökön kezdődött a nagy nyári leárazás. A legtöbb helyen azonnal az 50%-os táblákat tették ki, semmi 30 százalékolás, ezzel rögtön be is érték a már korábban akcióba kezdő Mangót például.

A kiírásoktól függetlenül azonban sok helyen még csak 1-2 ezer forintot tudunk spórolni: a Bershkában például kedvenc ingünk 6995 forintról 4595-re van leárazva, a ruháknál pedig úgy néz ki az árváltozás, hogy ami eddig 8995 forint volt, az most 6995, ami 6995 volt, az 4595 forint lett. A nadrágoknál ugyanez a helyzet, az igazán nagy olcsóságra –amikor végre 3000 forintért lehet farmert venni– még várni kell.

Azt viszont meg kell jegyezni, hogy bár az árak még nem a legkedvezőbbek, a vásárlók már lerohanták a boltokat: gyakorlatilag nyitásra megtelt a Bershka, olyan tömeg volt csütörtök reggel 10-kor a próbafülkékben, mint leárazási időszakon kívül a munkaidő utáni –este 6-7 órás– csúcsidőben.

A Stradivariusban ugyanez a helyzet, de a ruháknál van pár, ami 8995 forintról ment le 4595-re. A blézerek közt tudunk igazán jó példányokat kifogni 13559 forint helyett 4595-ért, a mi kedvencünk a fekete alapon apró pöttyös zakó volt. itt is pörögtek a próbafülkék, a kasszához szolid sor állt, de a cégek javára legyen mondva, mindenhol több eladót láttunk, mint egy átlag délelőttön. Ha már hárman álltunk sorba a pénztárnál, beállt még egy kasszás, így igazából csak válogatás közben volt kellemetlen a tömeg és lökdösődés.

A Stradivarius után a H&M-be mentünk, ahol szokás szerint nem százalékban mérik az olcsósítást, és nem 999-re végződik minden. Az ingek nagy része 3-4000 forint (poliészter mind!), és elég nagy a választék leárazott szoknyákból is. Sajnos mind mini, vagy oltári feltűnő és műanyag, de legalább tényleg olcsó. Kicsit olyan a hangulat, mint egy turkálóban, egyedinek kinéző, furcsa szabású és anyagú göncök között lehet kutatni, de sokminden nincs leárazva, és ahogy a jó árairól híres H&M-et ismerjük, nem is lesz.

stockfresh 45628 happy-young-woman-holding-shopping-bags-standin
Stockfresh

A Zarát hagytunk körutunk végére, mert tudtuk, hogy ott mindig oltári taposás van, és féláron is kétszer annyiba kerül minden, mint a H&M-ben. A kirakatban 50%-os plakát díszeleg, ennek ellenére a legtöbb dolog alig 30%-kal olcsóbb, mint fénykorában. A tömeg persze garantált, a leárazott darabokért kétségbeesetten küzdő nők taposnak egymáson, izzadnak a próbafülkében, majd állnak hosszú sorokban a kasszákig. A ruhák jellemzően 22995 forintról 15995-re, illetve 17995-ről 12995-re vannak leárazva. A szoknyák 10 helyett 8 ezer forintba kerülnek – azért ez nem 50%, ezt még számológép nélkül is tudjuk –, kedvencünk egy piros, peplumos darab lett, mely 14 ezer helyett 10 ezer forintért vásárolható meg. Azért még ez is kicsit sok. Akárcsak a menő mintás, szolidan szegecselt poliészter ingek ára, melyek eredetileg 10 ezret, most 8 ezer forintot kóstálnak. A táskáknál már inkább beszélhetünk közel 50%-os leárazásról, a 36 ezer forintos bőrök most 20 ezer forintba kerülnek, a 20 ezresek 10-13 ezer forintba.

Összefoglalva: aki jót akar magának, és megteheti, hétköznap délelőtt menjen leárazást nézni, mert el sem akarjuk képzelni, mi lesz az üzletekben hétvégén, vagy munkaidő után (emberhalál…). Aki pedig még jobbat akar magának, az vár még 1-2 hetet, míg lemegy a nagy roham, és az árak is tovább csökkenek. Még nem jött el a tényleges 50-70%-os leárazások ideje.

Van egy érdekes bolti élménye?

Elment a leárazásokra, és olyat látott, amit eddig soha? Különlegesen olcsó darabot, valami elképesztően ócskát, vagy röhejest? Esteleg atrocitás érte az üzletben? Megvette a ruhát, hibás volt, és nem vették vissza? Tönkrement az új szoknya egy mosás után? Írja meg bolti rémtörténetét, küldjön képet, panaszkodjon bátran! Vagy épp dicsekedjen kicsit a legújabb szerzeménnyel, vagy keltse jó hírét kedvenc boltjának! Ide várjuk levelét!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek