no

6 lábápolási tanács nyárra

Hivatalosan is beköszöntött a nyár, az egyre kellemesebb időben előkerülnek a szép szandálok, magas sarkú papucsok és a fedetlenül hagyott lábak. A nyári melegben könnyebben kiszáradhat a bőrünk, bedagadhat a bokánk és bőrkeményedések jönnek elő a sarkunkon, a magas szandáloktól pedig begörcsölhet a vádlink. Két profi tanácsadó, Candice Betz, az Away Spa igazgatója és Jane Park, a Julep vezérigazgatója és alapítója ajánl megoldásokat a problémára.

139041018
Joe Corrigan

Repedt sarok

tk3s 1221989

A talpak és sarkak sérüléseinek kialakulását általában a száraz és tágulni képtelen bőr okozza, a repedezést pedig a hiányos étkezés. Száraz, repedezett sarok ápolására természetes módszerek is rendelkezésünkre állnak, melyeket bármikor bevethetünk. A simább láb elérése érdekében keverjünk össze fél csésze őrölt kávét egy evőkanál olivaolajjal, majd adjunk hozzá egy csepp illóolajat (a borsmentás nagyon jól működik). Ülve, körkörös mozdulatottak masszírozzuk bele a talpunkba. Öblitsük le, töröljük szárazra, majd vastagon kenjük be hidratálókrémmel.

Meleg hidratálás

Az egyik legjobb módja a lábápolásnak a meleg krémmel való hidratálás. Igaz, beletelik pár plusz percbe, de megéri a rákészülés. Tegyünk körülbelül öt evőkanál krémet, vagy durván 3 kanál vajat, esetleg zsíros tejszínt egy mikrózható üvegtálba, fedjük le és melegítsük fel. Ha megolvadt, akkor gyorsan vigyük fel a lábra és élvezzük a kényeztetést, mert sajnos gyorsan lehűl. A meleg hidratálás megnyugtatja az idegrenszert, lágyítja a bőrt és a körömágyat.

Körömágy tolás

A körömágy bőrének hátratolását általában technikusok végzik, van olyan, aki le is vágja. Gyorsabb megoldást kínál az Essence körömágybőr eltávolító zseléje, ami hidratálót is tartalmaz, így ápolja a körömágynál lévő bőrt. A zselét vékony csíkban vigyük fel a körömágyhoz, várjunk vele pár percet, majd gyengéden toljuk hátra a bőrt az erre a célra kialakított tubusvéggel – írja a Stylelist.com.

Sikeres körömvágás

A legfontosabb, hogy száraz legyen a körmünk, amikor nekiesünk az ollóval, ugyanis a nedves körmök jobban hajlanak, így nem megy olyan gördülékenyen a vágás. Miután végeztünk, körömreszelővel tetszés szerint alakíthatjuk körmeinket.

Tartós pedikűr

A tartósan szép láb titka a hidratáló lábkrém rendszeres napi használata. A papucs ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy száraz és piszkos legyen a lábunk, így könnyebben sérül a talp, a körömágy és a körömlakk. Hidratálás előtt pótoljuk a folyadékot, vízzel frissítsük fel lábunkat és hozzuk helyre az elszenvedett károkat. A körömlakklemosó használata is napi rendszerességgel ajánlott a tiszta körmök eléréséhez. Ha lakkozott körmökkel szeretnék a strandra menni, akkor ajánlott legalább négy-hat órával az indulás előtt kifesteni és olajjal átkenni, hogy friss és fényes színű maradjon egész nap.

tk3s mon164032

Körömlakk napbarnított bőrhöz

Az élénk színek mindig vidám, nyári hangulatot árasztanak, de idén hatalmas trend a pasztell, a korall és a kékeszöld árnyalatok használata is. Egy drasztikus kontraszt, mint például a fehér tónus segítségével még fokozni is tudjuk barnaságunkat. Színtelen lakkal érdemes még egyszer átkenni a színes felületeket, úgy tovább kitart a hibátlan lakkozás!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra