Könyv készül a Chanel blézerről

Ősszel kerül a könyvesboltok polcaira Karl Lagerfeld és Carine Roitfeld ”The Little Black Jacket: Chanel's Classic Revisited" (A kis fekete blézer: a Chanel klasszikusa újragondolva) című könyve, melynek főszereplője az ikonikus, első Chanel kiskabát, amit Coco Chanel mutatott be még be az ötvenes években, 1983-tól pedig Karl Lagerfeld gondolja évről-évre újra, ragaszkodva a kabát alapszínéhez, a feketéhez.

„Az érdekes dolog az, hogy egy egyszerű, négy zsebes kabáttal el lehet játszani úgy, hogy 120  különböző típust lehessen kihozni belőle” – vallja Lagerfeld.

Karl Lagerfeld könyvet ír a fekete Chanel blézerről
Karl Lagerfeld könyvet ír a fekete Chanel blézerről

Lagerfeld és csapata tavasz óta nem mindennapi marketingkampányt folytat könyve beharangozásához, márciustól-áprilisig volt látható online és offline tárlat keretében a tokiói Minami Aoyama két emeletén is kiállított, 113 képből álló fekete-fehér fotósorozat, melyben a legkülönbözőbb helyekről, a divat, a film és a zene világából érkezett női és férfi hírességek mutatják be a dinamikus fekete blézer egy-egy korszakát, átértelmezett, mégis klasszikus, egyszerre egyszerű és bonyolult, de soha nem elavult darabjait.

A New Yorkba érkezett kiállításon is ingyenesen tekinthető meg a többek között Anna Wintour, Charlotte Gainsbourg, Clémence Poésy, Georgia May Jagger, Jane Birkin, Kanye West, Kirsten Dunst, Lily Allen, Riccardo Tisci, Sarah Jessica Parker, Sophia Coppola, Uma Thurman, Vanessa Paradis, Yoko Ono által bemutatott Chanel kabát, és annak története, ennek digitális galériája pedig a thelittleblackjacket.chanel.com-on érhető el. A már most óriási hírverést kapott, Karl Lagerfeld rajzaival kiegészült könyv elő is rendelhető az Amazon.com-on 58.80 dollárért, 13 400 forintért.

Azt, hogy hogyan készültek a hírességekről a fotók, és hogyan néz ki a francia Vogue egykori főszerkesztője Coco Chanelnek öltözve, a kisfilmben megnézheti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek