Így készítsen neonszínű táskát és cipőt!

Tetszik vagy sem, az idei nyarat nehéz lesz megúszni neonszínek nélkül. Táskától a cipőig, övtől a hajbavalóig elárasztották a várost a neonszínek. Bár már a '80-as években is felbukkantak, kevés az esély, hogy anyuka vagy a nagynéni nem dobta ki ezeket, pedig a retroőrületet figyelembe véve hatalmas sikerünk lenne egy-egy ősrégi cuccban. Spórolós énemet, és a szekrényben talált táskákat áttekintve úgy gondoltam, nem hagyok ott a Zara-Mango-H&M valamelyikében egy rakás pénzt, inkább megnézem, hogyan lehetne feldobni otthon a kiegészítőimet. Persze nem feltétlenül kell a legszebb bőrtáskát beáldozni, a műbőr vagy vászon is tökéletes választás. Az otthoni festéshez nem kell túl sok dolog, az ecset és a festék elegendő.

neon640

Mire van szükség?

Ecsetre (több méretben)

Akrilfestékre (tubusos vagy spray)

Egy műanyagedényre az ecsetmosáshoz

Újságpapírra

Maszkoló szalagra

Festéket lehet szerezni a barkácsáruházakban (áruk: 1700-2500 Ft – egyébként gonosz módon többe kerülnek, mint a nem neonszínűek), vagy hobbiboltokban, tubusos változatban (250-900Ft).

Ecsetet bárhol lehet venni, érdemes körülnézni a 100 forintos boltokban, itt egész szetteket lehet szerezni fillérekért, igaz a minőség nem veri az eget, de ebben az esetben nincs szükség túl jó ecsetre.

Érdemes megtervezni a mintát, és azt, hogy alapszíntől függően mekkora területet színezünk be. A kevesebb több elve itt is érvényesülhet, nem kell úszni a neonban, elég ha néhány helyen tűnik fel a kiegészítőn. Kivétel ez alól az öv, melyet a legegyszerűbb lefújni spray-vel. Itt látható, hogyan csinálja ezt egy profi DIY specialista, Mr.Kate.

Egy fehér tornacipőből, hasonló módszerrel nagyszerű Missoni modellt lehet alkotni, nem kell hozzá más, csak festék, sablon, és némi pontosság. A részletes leírásért kattintson ide, vagy itt van hasonló, mozgóképes változatban is:

Aki pedig szeret magas sarkon tipegni és feldobná a régi cipőjét, az ezen az oldalon kaphat szakszerű tanácsot az elkészítéshez. Akit pedig egy új öv vonz, az az alábbi videót tekintse meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek