Nem lesz többé G betű a Guess cuccokon

A Guess egész jól megúszta a Gucci-pert, csak 4,66 millió dollárt (1 milliárd forintot) kell fizetnie a cégnek, mely eredetileg 120 millió dollárt (28 milliárd forintot) kért levédett designelemeinek jogtalan használatáért. A 3 éve húzódó per bírója, Shira Scheindlin szerint az igaz, hogy a Guess koppintott, az azonban merő spekuláció, hogy ez 120 millió dollárnyi kárt okozott volna a Guccinak – szakemberek vizsgálták, hogy keletkezett-e kár a Gucci eladásaiban a Guess miatt, és úgy találták, hogy nem.

A 4,6 millió dollár, amit a Gucci kap majd, azoknak a termékeknek az eladásából jött össze, amiken a Gucciéra jellemző márkajelzéseket használt a Guess. Összesen négy vitatott márkajelzés került a bíróság elé, melyek közül háromról le is tiltották a Guess-t – írja a Reuters.

A négy jelzés a következő: a zöld-piros-zöld csík, a stilizált "Square G", a négy összekapcsolódó G, melyet "Quattro G"-ként emlegetnek, és a folyóírásos G. Utóbbi kivételével semmit nem használhat a Guess. A Gucci ügyvédje, Louis Ederer szerint a Guess direkt akarta guccisra venni a termékeket, ezért árult G betűs tárcákat, táskákat, cipőket, ezzel a márkát lejáratta. A Guess ügyvédje (egykor O.J. Simpson védője), Daniel Petrocelli egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Nem a Gucci az egyetlen cég, mely kegyetlenül elbánik a koppintókkal: Louboutin például Yves Saint Laurent-t perli a piros cipőtalpak miatt, a Burberry pedig ócskább hamisítványokkal szemben nyert 100 millió dollárt nemrég. De lényeg a lényeg: aki összekapcsolódó G mintás Guess táskát szeretne venni, siessen, mert valószínűleg hamar el fog tűnni a polcokról (a webshopban egyelőre van még minden), és G betűvel díszített napszemüveget is csak a Guccinál vehetünk ezentúl. Mondjuk ez a képeket elnézve nem is olyan nagy baj.

UPDATE: A Gucci Amerikán kívül Kínában, Olaszországban és Franciaországban is beperelte a Guess-t, de utóbbi feje, Paul Marciano azt reméli, tudják az ügyet bíróságon kívül is rendezni. Persze az is pénzbe fog kerülni, de talán olcsóbban megússza a Guess.

Oszd meg másokkal is!
Mustra