Az olaszok túlöltöznek minket az olimpián?

A brit olimpiai csapat formaruháit nemrég mutattuk be: a Stella McCartney által tervezett ruhák nem nyerték el egyértelműen az angolok tetszését.

A magyar sportolók ruháit Csergő Noémi és Mohari Kinga tervezték, akik figyelemfelkeltő, kalotaszegi, nagyírásos motívumot álmodtak a formaruhákra, mellyel a nemzetközi divatirányzatokkal szerették volna felvenni a versenyt – a ruhákat megnézheti galériánkban, a sportolónőknek fehér és piros színű ingruha jár, a vállrészen zavarbaejtően feltűnő fekete motívummal, a férfiaknak hasonló mintával díszített ruha, kicsit kevesebb pirossal.

A magyaroknak nem nagyon sikerült túlszárnyalniuk a mindig elegáns olasz küldöttség olimpiára készített ruházatát, melyet a hetvenhét éves Giorgio Armani tervezett. Az Armani sport divatvonalának, az EA7 nevű márkának a sportrendezvényre készült ruháit a divat olasz fővárosában, Milánóban mutatták be. A show-n híres sportolók is részt vettek, például a műugró Tania Cagnotto, vagy a tőrvívó Valentina Vezzali. Az EA7-et a divatház 2004-ben alapította az Emporio Armani részeként, a márka öltöztetett már korábban is futókat, síelőket, golfozókat és vitorlázókat. Armani egyébként szívesen dolgozik sportolókkal, és a tervek szerint ő készíti majd az olasz küldöttség 2014-es téli olimpiai ruháit is.

Melyik ruha a legmenőbb?

A jamaicai csapatot is ismert márka, a Puma öltözteti, a ruhák tervezője pedig nem más, mint Bob Marley lánya, Cedella Marley lesz. A Nike is nagy dobással készül a közelgő londoni rendezvényre, Nike TurboSpeed fantázianéven olyan szupergyors high-tech futóruhát tervezett, amitől azt várja, hogy szponzorált csapatai –az orosz, a német vagy az amerikai válogatott– olyan gyorsan fussanak a célba, ahogy egy golflabda repül. A hasonlat nem véletlen: a szerelésen golfladbákon is látható lyukak vannak, és a tökéletes vonalvezetésének köszönhetően a ruha mérsékeli a légellenállást és egy 100 méteres futamban akár 0.23 másodpercet is képes csökkenteni a futók idejéből. A környezetbarát turbóruhát  –melynek 82%-a újrahasznosított műanyagból készült– 12 év alatt fejlesztette ki a márka. Nos, önön a sor, szavazzon: melyik csapat ruhái lesznek a legjobbak?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek