Egyre többen szabatják át lábukat a cipőért

Nő azon nők száma, akik feltöltetik talpukat azért, hogy szebb magassarkú cipőket húzhassanak – írja a The Sun. Az első talppárnák a feltöltéstől számítva fél évig teltebbek, puhábban lesznek, és könnyebb –de legalábbis fájdalommentesebb– lesz azokon billegni egész nap: ezen töltések száma tavaly megduplázódott Nagy Britanniában. A sebészek szerint ennek ahhoz lehet köze, hogy a 6 inchnél (15,2 centi) magasabb sarkú cipők eladásai megnégyszereződtek az elmúlt évben a szigetországban, és a tervezők már a 7 inches (18 centi) cipősarkakkal nyomulnak: és tényleg, egyre több celeben látni ilyen elképesztően magas cipőcsodákat.

74871260
Chris Jackson

A plasztikai sebészek gúnyosan csak Loub-job-nak nevezik az átlag 380 fontos (132 ezer forint) lábfej-plasztikát, ezzel célozva arra, hogy a beavatkozás célja az, hogy jól mutassunk Louboutin cipőben. A fájdalommentes, 20 perces beavatkozás során kollagént fecskendeznek a talp adott részébe, így abban nem alakul ki égő fájdalom addig, míg a töltés kitart – azaz körülbelül fél évig.

A Transform plasztikai sebészet szóvivője szerint egyértelmű, hogy pácienseik a celebeket akarják majmolni a toronymagas-sarkú cipőkkel. „Látják, hogy Victoria Beckham extramagas sarkú cipőkben mászkál, és vele akarnak versenyezni” – mondta a sajtós. A plasztikai sebészek azt gyanítják, a hasplasztikák számának növekedését (plusz 25%) is a magas sarkúnak tudhatjuk be: a sok magas sarkon billegéstől ugyanis elernyednek a hasizmok, és a vékony nőknek is pocakja alakul ki.

Amerikában a lábujjrövidítés és -egyenesítés is dívik, de már évek óta. A lábujjműtét után azonban elég hosszan még lábadozni is kell, 1-3 hónapig, nem is olcsó (átlag 300 ezer forintnak megfelelő összeg) szóval azt csak az igazán elszántak vállalják be a keskenyebb lábért (de, mint tudjuk, a széles lábfej igazi átok). „Az emberek a lábfejük megszállottjává váltak, többek között olyan sorozatok miatt, mint a Szex és New York. Vannak, akik bejönnek hozzám a méregdrága cipőjükben, és azt mondják: a lábam nem illik ebbe a szandálba - csinálja meg olyanra, hogy passzoljon rá” – mondta a Times online-nak dr. Oliver Zong, plasztikai sebész.

A celebek egyébként annyira ragaszkodnak a 7 inch magas cipőkhöz, hogy terhesen se vetik le őket. Az egyik legrosszabb példa ebből a szempontból Jessica Simpson, aki óriáshassal is magas sarkakon tipegett és Victoria Beckham, aki pár hónapos lányát is Louboutinben cipelte mindenhová. Beyoncé sem mondott le Louboutinjéről terhessége alatt, nem törődve azzal, hogy ha elesik, a gyereknek is baja lesz, nem csak neki. Emellett a magas sarkú cipőkben nagyobb megterhelés esik a hát alsó felére, amit a terhesség amúgy is terhel, és a láb 2 számnyit is képes dagadni: igazi szenvedés lehet a felduzzadt lábfejet beleerőltetni egy kecses körömcipőbe.

A galériában talál még pár magas sarkú hírességet, Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Natalie Portman és Jessica Alba is bevállalta a kényelmetlen tipegést – javukra legyen mondva, hogy többségük csak arra a pár órára vett extrém cipőt, amíg a vörös szőnyegen pózolt.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek