Christian Louboutin tervezi Hamupipőke üvegcipőjét

A Walt Disney idén ősszel adja ki újra DVD-n és Blu-ray-en a Hamupipőke 1950-es filmváltozatát, ennek alkalmából a legendás tervező, Christian Louboutin megtervezi Hamupipőke mágikus üvegcipellőjét – írja a Women's Wear Daily.

"Szerencsésnek érzem magam, hogy Hamupipőkével keresztezték egymást útjaink, hiszen ő egy ikon, aki embematikus figurája mind a cipők, mind az álmok világának" – mondta Louboutin a különleges felkérésről.

A gonosz mostohatestvérekkel megáldott, házimunkára kényszerült Hamupipőke története, akit üvegpapucsa alapján azonosít be a szőke herceg, más tervezőket is megihletett már. Alfred Angelo 2011-ben egy hét darabból álló Disney mennyasszonyiruha-kollekciót és hozzá passzoló eljegyzési gyűrűt dobott piacra, amiket Ariel, Belle, Csipkerózsika, Hamupipőke, Jázmin, Tiana és Hófehérke mesehősnőkről mintáztak. Akkor a mesés tervezői darabok ára 599 és 1199 dollár (124 000 és 250 000 forint) között mozgott.

Christian Louboutin és egyik rajongója, Dita von Teese
Christian Louboutin és egyik rajongója, Dita von TeeseGuillaume Gaffiot / Visual Press Agency

2009-ben pedig a különcként emlegetett Martin Margiela is elkészítette saját Hamupipőke üvegcipőjét. A hagyományos női méretben gyártott cipőnél gondoltak a hordhatatlanságra is, ezért nem párban, hanem darabonként árulták a cipőket 1277 dollárért (266 000 forint), ha mégis párban kérte őket valaki, 2580 dollárt kellett fizetnie értük.

Kíváncsian várjuk Louboutin üvegcipőit, tulajdonképp már csak egy kérdésünk maradt: ön szerint is piros lesz a Louboutin féle Hamupipőke-cipőnek a talpa?

Cinderella-s-Glass
Oszd meg másokkal is!
Mustra